Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Simone Biles după bronzul cucerit în finala de la bârnă! "Înseamnă mai mult decât cele de aur"

Bianca Dumitru

Publicat 03/08/2021 la 17:39 GMT+3

Simone Biles a cucerit medalia de bronz în finala de la bârnă, fiind întrecută de cele două reprezentante ale Chinei din competiție, Guan Chenchen și Tang Xijing. După finală, americanca a declarat că acest rezultat este mult mai important în contextul problemelor mintale despre care a vorbit.

Simone Biles avec sa médaille de bronze sur la poutre

Credit imagine: Getty Images

Simone Biles s-a clasat pe locul 3 în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva din Statele Unite ale Americii a obținut medalia de bronz pentru execuția sa, având un punctaj mai slab doar decât cele două reprezentante ale Chinei.
După finală, americanca a vorbit pentru postul de televiziune NBC despre ce înseamnă pentru ea acest rezultat și a spus că s-a concentrat în principal pe a-și duce exercițiul la bun sfârșit și mai puțin pe obținerea unei medalii.
"Această medalie de bronz înseamnă mai mult decât toate cele de aur, pentru că am trecut atât de multe în ultimii cinci ani și în ultima săptămână în care am fost aici... A fost foarte emoționant și sunt mândră de mine și de toate aceste fete.
Nu mi-a păsat cu adevărat de rezultat. Am fost doar foarte fericită că mi-am terminat exercițiul și că am putut să concurez încă o dată", a spus Simone Biles, citată de site-ul oficial al Jocurilor Olimpice.
picture

Jocurile Olimpice: Exercițiul realizat de Simone Biles în finala la bârnă la Tokyo 2020

"Suntem oameni și avem sentimente!"

Gimnasta a comentat și în ce mod acțiunile sale au atras atenția asupra sănătății mintale, în special în cazul sportivilor: "La finalul zilei nu suntem doar pentru distracția celorlalți. Și noi suntem oameni. Și nouă ni se întâmplă diferite lucruri în viața personală... A trebuit să fac un pas în spate și să mă concentrez asupra mea.
Mă bucur că se vorbește acum despre sănătatea mintală. Oamenii trec prin multe lucruri care sunt ascunse sub covor, dar nu suntem doar pentru divertismentul celorlalți. Suntem oameni și avem sentimente.
După finala pe echipe, m-am dus în satul olimpic și, sincer, mă așteptam să mă simt puțin jenată, dar sportivii veneau la mine spunându-mi cât de mult înseamnă pentru ei ce am făcut, cât am făcut pentru lumea lor. În acel moment mi-am spus că există mai mult decât gimnastică și medalii", a completat americanca.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo