De MARIAN URSESCU
Dramatism maxim în ultimul meci din Main Round-ul grupei a doua la Campionatul European masculin. La Bratislava, Norvegia și Suedia jucau pentru calificarea în semifinalele competiției.
Norvegia avea două șanse din trei: victoria și rezultatul de egalitate. A condus în permanență, pe toată durata partidei. Suedia părea că nu are nicio șansă, mai ales că-l lipseau o serie de jucători importanți, testați pozitiv la COVID-19.
Campionatul European
Suedia revine în vârf. Aur european la 20 de ani distanță de la ultimul titlu!
30/01/2022 LA 19:27
Și meciul mergea spre un singur deznodământ, succesul vikingilor. Cu 5 minute înainte de final, echipa medaliată cu bronz la precedentul turneu final continental conducea cu 23-19. A avut și atacul pentru a se desprinde la 5 lungimi.
Ceea ce s-a întâmplat pe final e demn de scenariile SF. Portarul Johannesson a apărat formidabil, iar vedetele echipei Norvegiei, Sagosen, Reinkind, O`Sullivan au ratat minge după minge. Chrintz a marcat când mai erau 16 secunde de joc din 7 metri și a dus Suedia pentru a doua oară în avantaj (mai conduseseră cu 2-1!).
Ultimul atac a rămas fără rezultat, Sagosen trimițând încă o ghiulea peste bară. Suedia se califică nesperat în semifinale, de pe locul 2, în spatele Spaniei, câștigătoarea grupei. Spania a avut și ea emoții mari în ultimul meci, 28-27 cu Polonia, portarul Rodrigo Coralles având două intervenții de unu la unu cu adversarii în ultimele 10 secunde de joc!

A rămas o singură necunoscută: Franța sau Islanda?

În cealaltă grupă principală, Danemarca a obținut deja biletele pentru semifinale. Campioana mondială e singura echipă care a câștigat toate meciurile la Euro 2022.
Cea de-a doua echipă clasată se va stabili în urma jocurilor de azi. Dacă Islanda bate Muntenegru (ora 16:30), atunci Franța, campioana olimpică are nevoie de cel puțin un punct cu danezii (ora 21:30). Altfel, Islanda merge mai departe având avantajul jocurilor directe cu Franța!
DANEMARCA, PRIMA NAȚIONALĂ CALIFICATĂ ÎN SEMIFINALE LA EUROPEANUL DE HANDBAL MASCULIN
Dacă Islanda nu câștigă, atunci Franța e calificată și are posibilitatea să termine prima în grupă, dacă îi învinge pe nordici. Totul se va decide după ultimul meci de la Budapesta, de miercuri seară.
Campionatul European
Surpriză până la capăt! Suedia a învins Franța și joacă finala cu Spania
28/01/2022 LA 22:03
Campionatul Mondial
Danemarca rămâne regina handbalului masculin!
31/01/2021 LA 18:00