Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Final incredibil la Europenele de handbal între Suedia și Norvegia!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/01/2022 la 23:43 GMT+2

Norvegia a condus cu 23-19 cu 5 minute înainte de final. Îi ajungea și egalul pentru calificarea în semifinale, dar a încasat cinci goluri consecutiv. Suedia este acum în Careul de Ași

Hampus Wanne Sweden | Handball | EURO 2022 | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
Dramatism maxim în ultimul meci din Main Round-ul grupei a doua la Campionatul European masculin. La Bratislava, Norvegia și Suedia jucau pentru calificarea în semifinalele competiției.
Norvegia avea două șanse din trei: victoria și rezultatul de egalitate. A condus în permanență, pe toată durata partidei. Suedia părea că nu are nicio șansă, mai ales că-l lipseau o serie de jucători importanți, testați pozitiv la COVID-19.
Și meciul mergea spre un singur deznodământ, succesul vikingilor. Cu 5 minute înainte de final, echipa medaliată cu bronz la precedentul turneu final continental conducea cu 23-19. A avut și atacul pentru a se desprinde la 5 lungimi.
Ceea ce s-a întâmplat pe final e demn de scenariile SF. Portarul Johannesson a apărat formidabil, iar vedetele echipei Norvegiei, Sagosen, Reinkind, O`Sullivan au ratat minge după minge. Chrintz a marcat când mai erau 16 secunde de joc din 7 metri și a dus Suedia pentru a doua oară în avantaj (mai conduseseră cu 2-1!).
Ultimul atac a rămas fără rezultat, Sagosen trimițând încă o ghiulea peste bară. Suedia se califică nesperat în semifinale, de pe locul 2, în spatele Spaniei, câștigătoarea grupei. Spania a avut și ea emoții mari în ultimul meci, 28-27 cu Polonia, portarul Rodrigo Coralles având două intervenții de unu la unu cu adversarii în ultimele 10 secunde de joc!

A rămas o singură necunoscută: Franța sau Islanda?

În cealaltă grupă principală, Danemarca a obținut deja biletele pentru semifinale. Campioana mondială e singura echipă care a câștigat toate meciurile la Euro 2022.
Cea de-a doua echipă clasată se va stabili în urma jocurilor de azi. Dacă Islanda bate Muntenegru (ora 16:30), atunci Franța, campioana olimpică are nevoie de cel puțin un punct cu danezii (ora 21:30). Altfel, Islanda merge mai departe având avantajul jocurilor directe cu Franța!
Dacă Islanda nu câștigă, atunci Franța e calificată și are posibilitatea să termine prima în grupă, dacă îi învinge pe nordici. Totul se va decide după ultimul meci de la Budapesta, de miercuri seară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo