De MARIAN URSESCU
Înaintea ultimelor meciuri din gaza grupelor, la Europeanul de handbal masculin care se desfășoarăîn Ungaria și Slovacia, se cunosc deja 10 din cele 12 echipe calificate în Main Round.
Surpriză enormă produsă de ”naționala” Muntenegrului, în grupa A, la Debrecen. Luni seara, Muntenegru a învins cu 24-23 Slovenia, echipa care terminase pe locul 4 ediția precedentă. Vedetele pregătite de Ljubomir Vranjes au fost trimise acasă de o echipă care a crezut în șansa ei pânăîn ultimul minut. Muntenegrenii au obținut astfel cel mai important parcurs la Euro din istorie!
Campionatul European
Suedia revine în vârf. Aur european la 20 de ani distanță de la ultimul titlu!
30/01/2022 LA 19:27
PREZENTAREA CAMPIONATULUI EUROPEAN DE HANDBAL MASCULIN 2022. COMPONENȚA GRUPELOR, FAVORIȚI ȘI MIZE
O altă mare surpriză a fost pe cale să producă Cehia. Vicecampioana mondială Suedia a tremurat pânăîn ultimele secunde de joc. Nordicii au tras de timp cât au putut, la ultimul atac pentru a termina le egalitate, 27-27, un rezultat care le asigură calificarea de pe locul 2 în grupă.
Deși au jucat cu rezervele, campioana mondială Danemarca, dar și cea europeană, Spania, au câștigat clar și merg cu punctaj maxim în Main Round.
Cele 10 echipe calificate în faza a doua la Euro 2022 sunt: Danemarca, Muntenegru (grupa A), Franța, Croația (grupa C), Germania, Polonia (grupa D), Spania, Suedia (grupa E) și Rusia, Norvegia (grupa F). Azi se vor decide ultimele clasate. Toate cele patru echipe din grupa B păstrează șanse la calificare: Islanda, Ungaria, Olanda și Portugalia.

România și-a aflat primele patru posibile adversare din play-off-ul CM 2023

Calificatăîn play-off-ul Campionatului Mondial din 2023, prima fază a competiției, România și-a aflat primele patru posibile adversare. E vorba de echipele clasate pe ultimele locuri: Ucraina, Lituania, Bosnia și Macedonia de Nord. Ultimele trei echipe se vor afla azi, după ultimele meciuri din grupele Euro 2022.
Campionatul European
Dinamo are un jucător calificat în finala Campionatului European de handbal masculin!
29/01/2022 LA 14:05
Campionatul European
Surpriză până la capăt! Suedia a învins Franța și joacă finala cu Spania
28/01/2022 LA 22:03