Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză colosală la Campionatul European de handbal! Franța a remizat cu o echipă modestă și nu e sigură de calificare

Nicu Savin

Publicat 14/01/2024 la 21:22 GMT+2

A 5-a zi de concurs de la Campionatul European de handbal a oferit o surpriză imensă. Franța, campioana olimpică în exerccițiu, a remizat contra Elveției, una dintre cele mai modeste echipe prezente la EURO, scor 26-26,. Naționala din Hexagon riscă astfel să rateze calificarea, dar e în continuare la mâna ei.

Dika Mem (France-Suisse)

Credit imagine: Getty Images

Sâmbătă seara s-a produs prima mare surpriză de la Campionatul European de handbal masculin, Norvegia remizând contra Insulelor Feroe, iar astăzi am avut parte de un nou rezultat neanunțat de nimic. Franța, campioana olimpică în exercițiu și finalistă la Mondialul de anul trecut, a luat numai un punct din duelul cu Elveția.
În prima etapă, Franța nu a avut emoții cu Macedonia de Nord, câștigând la 10 goluri diferență (39-29), în timp ce Elveția a fost demolată de Germania (27-14). Cel mai probabil, francezii au luat meciul ușor și asta i-a costat. La pauză a fost egal, 14-14, dar în partea secundă francezii au reușit să se desprindă chiar și la 4 goluri, în special datorită prestației stelare a lui Samir Bellahcene în poartă, și se părea că vor obține o victorie lejeră.

Franța - Elveția 26-26, la Campionatul European de handbal

În minutul 38, selecționerul Elveției a cerut time-out și a reușit imediat să-și readucă echipa pe linia de putire. La intrarea în ultimul minut, scorul era 26-26, iar francezii au beneficiat de o aruncare de la 7 metri. Melvyn Richardson a ratat, iar elvețienii au avut chiar șansa victoriei, dar Bellahcene a parat o aruncare a lui Andre Schmid și s-a terminat egal. Chiar dacă au fost aproape de un succes uriaș, elvețienii au sărbătorit remiza obținută.
Cel mai bun marcator al partidei a fost elvețianul Lukas Laube (9 goluri din 10 aruncări), jucătorul lui Stuttgart fiind desemnat și omul meciului.
Rezultatul de azi este surprinzător din toate punctele de vedere. Forma arătată de cele două echipe în primele partide nu indica deloc o asemenea surpriză iar la istorie nici nu există grad de comparație. Franța este una dintre cele mai titrate naționale din lume (3 titluri europeme, 6 titluri mondiale și 3 titlur olimpice), în timp ce Elveția este abia la a 5-a participare la un Campionat European și nu a trecut niciodată de faza grupelor (are doar două victorii la EURO).
Remiza din această seară nu doar că reprezintă un moment nefericit pentru naționala Franței, dar poate deschide drumul către o surpriză și mai mare, și anume eliminarea Franței din competiție. În mod normal, Germania va câștiga contra Macedoniei de Nord și va fi calificată matematic în grupele principale. În ultima etapă, Franța se va duela cu țara gazdă, iar Elveția va înfrunta Macedonia de Nord, care va fi cel mai probabil eliminată deja. Francezii sunt totuși la mâna lor, pentru că un succes sau măcar un egal cu Germania le-ar asigura calificarea. Elvețienii trebuie să învingă la un scor mare Macedonia de Nord și să spere că Franța va pierde, de asemenea la o diferență consistentă, duelul cu Germania.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo