Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de handbal 2021 | Spania a făcut instrucție cu Argentina în repriza a doua, în meciul de debut

Andrei Nicolae

Actualizat 02/12/2021 la 08:03 GMT+2

Spania a învins Argentina în primul joc la Campionatul Mondial de handbal feminin 2021, ci scorul de 29-13. La pauză, scorul era doar 11-10.

Carmen Martín (d) y la portera Silvia Navarro durante durante el partido del Mundial de balonmano

Credit imagine: EFE

Spania, cu patru jucătoare care activează în România (Carmen Marin, Sandy Barbosa, Almudena Rodriguez și Ainhoa ​​​​Hernandez), a deschis cu o victorie clară a 25-a ediție a Campionatului Mondial de Handbal feminin 2021. Cele supranumite Las Guerreras au învins Argentina cu 29-13, într-un joc din cadrul H.
La acest turneu final este prezentă și România, care își va face debutul vineri seara, de la ora 19:00, într-o partidă cu Iran. După această întâlnire, vom analiza jocul alături de antrenorul Costică Buceschi, într-o emisiune pe pagina Eurosport de Facebook (ora 19:45).

Campionatul Mondial de Handbal 2021 | Spania a reușit un 18-3 în repriza a doua

Victoria Spaniei împotriva selecționatei sud-americane nu a fost chiar atât de ușor de obținut, după cum a arătat rezultatul final. Gazdele au început să funcțiuneze la nivelul așteptat după aproximativ o oră de la start (calculând și cele 15 minute de pauză). Până atunci, Las Guerreras s-au chinuit mult în atac, drept dovadă că la pauză scorul a fost doar 11-10.
Lucrurile au început să arate mai aproape de adevăr în tabăra iberică după minutul 40. Apărarea a fost mult mai bună, iar contratacurile s-au înmulțit. La 42 de ani, portarul Silvia Navarro, fost și la Oltchim, a început să facă minuni în poartă. Totodată a lansat câteva contraatacuri superbe, cu care echipa ei a luat viteză. Silvia a și marcat la un moment dat al 11-lea ei gol din carieră la naționala Spaniei. La final, La Guerreras au obținut o victorie la o diferență de 16 goluri diferență, 29-13.
În repriza secundă, scorul a fost 18-3, care spune totul despre raportul de forțe, despre cum a jucat Spania în apărare. Pare a fi și cheia pentru un parcurs lung la acest turneu final. Gazdele au ocupat locul 2 la ultima ediție, după o finală peirdută cu Olanda.
Barbosa și Campos au fost principalele marcatoare ale Spaniei, cu câte 5 goluri. Joi, în ziua a doua, se joacă meciuri în Grupele E, F, G și H, ea mai tare întâlnire fiind Croația – Brazilia.

Grupele Campionatului Mondial de handbal feminin

Grupa A: Franţa, Muntenegru, Angola, Slovenia;
Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia;
Grupa C: Norvegia, România, Kazakhstan, Iran;
Grupa D: Olanda, Suedia, PuertoRico, Uzbekistan;
Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia;
Grupa F: Danemarca, Coreea de Sud, Tunisia, Congo;
Grupa G: Croaţia, Japonia, Brazilia, Paraguay;
Grupa H: Spania, Austria, Argentina, China.
Programul competiției
  • 1-7 decembrie: prima fază a grupelor
  • 8-13 decembrie: a 2-a fază a grupelor
  • 14-15 decembrie: sferturile de finală
  • 17 decembrie: semifianlele
  • 19 decembrie: finala mică și finala mare
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo