Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Danemarca e prima semifinalistă la Campionatul Mondial de Handbal! Victorie cu Brazilia în sferturi

Irina Aldea

Publicat 14/12/2021 la 20:21 GMT+2

Danemarca e prima națională calificată în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania. Danezele au trecut în sferturi de Brazilia.

Danemarca

Credit imagine: Getty Images

Danemarca s-a calificat, marți, în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania, după ce a trecut de reprezentativa Braziliei, scor 30-25.Campioană mondială la ediția din 1997, Danemarca are victorii pe linie la CM din Spania. În semifinale, Danemarca va înfrunta învingătoarea din partida Franța - Suedia, din 15 decembrie. Semifinalele vor avea loc în 17 decembrie. Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.
Pentru Danemarca au evoluat la superlativ Pedersen (6 goluri), Petersen (5 goluri), Ostergaard (4) și Hansen (4). Danemarca nu se mai calificase în semifinale la Campionatul Mondial din 2013. În sferturile de finală mai joacă Germania vs Spania / marți, ora 21:30, Franța vs Suedia / miercuri, ora 18:30 și Norvegia vs Rusia / miercuri, ora 21:30.

Danemarca, prima semifinalistă la CM de Handbal din Spania

Din păcate, România a pierdut luni seara contra Suediei cu 34-30, astfel că a terminat pe locul 13 în ierarhia finală. Opt naționale continuă lupta pentru medalii în această săptămână, printre care Norvegia și Suedia din grupa tricolorelor.Echipa a plecat de acasă cu dorința de a veni în Top 10 mondial, dar toate reprezentativele din Europa pe care le-a înfruntat, Norvegia, Olanda și Suedia, au fost mai bune.
Rezultatele naționalei României la Campionatul Mondial din Spania
  • România – Iran 39-11
  • România – Kazahstan 38-17
  • România – Norvegia 22-33
  • România – Olanda 30-31
  • România - Puerto Rico 43-20
  • România – Suedia 30- 34
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo