Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Beijing 2022: Statele Unite anunță un boicot diplomatic la Jocurile Olimpice de iarnă

Bianca Dumitru

Publicat 07/12/2021 la 08:08 GMT+2

Președintele american Joe Biden a declarat că are în vedere un boicot diplomatic la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, iar acest lucru a fost confirmat de secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, care a invocat "abuzuri flagrante ale drepturilor omului și atrocități în Xinjiang".

A man takes pictures of a logo of the Beijing 2022 Winter Olympic Games during the Beijing 2022 Paralympic Winter Games 100 Day countdown event at the National Aquatic Centre, also known as the Ice cube, in Beijing on November 24, 2021

Credit imagine: Getty Images

Statele Unite ale Americii au anunțat la începutul acestei săptămâni că vor boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, ca urmare a situației privind respectarea drepturilor omului în China.
Potrivit administrației prezidențiale de la Washington, nicio delegație oficială nu va participa la evenimentele de la Beijing, dar sportivii americani vor putea în continuare să concureze cu sprijinul deplin al țării lor.
În acest mod, Casa Albă vrea să sublinieze faptul că încălcarea drepturilor omului în China nu este un lucru normal, autoritățile comuniste din statul asiatic fiind acuzate că fac acest abuz în mod repetat, obligând grupurile minoritare să muncească în condiții improprii.
picture

Casa Albă anunță un boicot diplomatic la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022

Citește și:
Printre altele, Statele Unite ale Americii au acuzat China că a comis un genocid împotriva musulmanilor uiguri, un grup minoritar care trăiește mai ales în Xinjiang, o regiune autonomă din nord-vestul țării.
China a declarat recent că va lua "măsuri hotărâte" în cazul unui boicot. Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 urmează să înceapă la Beijing pe 4 februarie 2022.
Orașul va deveni primul care găzduiește atât Jocurile Olimpice de vară, cât și pe cele de iarnă. După ediția Jocurilor Olimpice din 2008, patru locații acoperite vor fi reutilizate, împreună cu Stadionul Național Beijing, care va fi locul pentru ceremoniile de deschidere și de închidere a evenimentului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo