Statele Unite ale Americii au anunțat la începutul acestei săptămâni că vor boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, ca urmare a situației privind respectarea drepturilor omului în China.
Potrivit administrației prezidențiale de la Washington, nicio delegație oficială nu va participa la evenimentele de la Beijing, dar sportivii americani vor putea în continuare să concureze cu sprijinul deplin al țării lor.
În acest mod, Casa Albă vrea să sublinieze faptul că încălcarea drepturilor omului în China nu este un lucru normal, autoritățile comuniste din statul asiatic fiind acuzate că fac acest abuz în mod repetat, obligând grupurile minoritare să muncească în condiții improprii.
Beijing 2022
Când pleacă primii români spre Beijing? Vor fi trei Sate Olimpice în China!
ACUM 21 ORE

Casa Albă anunță un boicot diplomatic la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022

Citește și:
Printre altele, Statele Unite ale Americii au acuzat China că a comis un genocid împotriva musulmanilor uiguri, un grup minoritar care trăiește mai ales în Xinjiang, o regiune autonomă din nord-vestul țării.
China a declarat recent că va lua "măsuri hotărâte" în cazul unui boicot. Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 urmează să înceapă la Beijing pe 4 februarie 2022.
Orașul va deveni primul care găzduiește atât Jocurile Olimpice de vară, cât și pe cele de iarnă. După ediția Jocurilor Olimpice din 2008, patru locații acoperite vor fi reutilizate, împreună cu Stadionul Național Beijing, care va fi locul pentru ceremoniile de deschidere și de închidere a evenimentului.
Beijing 2022
Motivul pentru care bobul a fost "sărit" la Jocurile Olimpice de iarnă din 1960
ACUM O ZI
Beijing 2022
Accesul spectatorilor la JO de iarnă se va face doar pe bază de invitație! Decizia organizatorilor
IERI LA 13:46