Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cele trei Sate Olimpice de la Beijing gata să primească primii concurenți!

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/01/2022 la 17:43 GMT+2

Elveția e prima delegație sosită în Satul Olimpic. Au urmat apoi concurenții din SUA, Marea Britanie și Australia. Primii români vor ajunge în 28 ianuarie

Olympic Village Beijing 2022

Credit imagine: Getty Images

Cele trei Sate Olimpice de la Jocurile Olimpice de Iarnă, cele de la Beijing, Yanqing și Zhangjiakou, și-au deschis porțile pentru performerii evenimentului planetar care va începe în Capitala Chinei pe 4 februarie.
Au fost niște operațiuni de probă cu intrarea în Satul Olimpic de la Beijing la care au participat oficiali de la peste 20 de echipe olimpice, între care China, Canada sau Finlanda. Prima delegație care a intrat efectiv în sat a fost cea elvețiană, una destul de numeroasă, care numără peste 150 de sportivi!
Satul Zhangjiakou, unde vor sta sportivii de la schi freestyle, snowboard, biatlon, sărituri cu schiurile și schi fond, și-a înființat propria sală de expoziții culturale din China. La Satul Olimpic din Beijing stau jucătorii de hochei pe gheață, patinatorii artistici, partinatorii de viteză și schiorii care concurează pe pistele din aer liber.

5.500 de sportivi vor fi cazați în Satele Olimpice de la Beijing

Ceilalți sportivi ajung în Satul de la Yanqing, în nordul îndepărtat al Beijingului, care se află la 900 de metri deasupra nivelului mării. Aici urmează să aibă loc întrecerile de schi alpin, sanie, bob și skeleton.
În cele trei Sate Olimpice vor fi cazați 5.500 de sportivi și oficiali de echipă.
Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 sunt programate să aibă loc în perioada 4-20 februarie, întrecerile urmând să fie transmise în direct de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo