Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo sunt dispuși să încerce toate variantele posibile pentru ca evenimentul major din vara acestui an să se desfășoare la perfecție. Japonezii au anunțat o serie de competiții premergătoare celor oficiale, în vederea stabilirii celor mai bune condiții de prevenire a răspândirii COVID-19. La evenimentele sportive ar putea fi primiți și atleții străini ce vor participa la Jocurile Olimpice.
"La acest moment, încercăm să stabilim câți atleți ar dori să participe la evenimentele <test >.... Vom discuta și cu guvernul (n.r. japonez) odată ce putem confirma un număr exact", a Yasuo Mori, oficial al Jocurilor Olimpice. Pentru cinci competiții "test", printre care mai multe probe de atletism, le-ar putea fi permisă participarea și sportivilor străini. Hidemasa Nakamura, un alt oficial la JO, a declarat că aceste evenimente sunt "strâns legate de situația locală a pandemiei de coronavirus", potrivit Reuters.

CIO, măsuri de strictețe maximă în vederea organizării Jocurilor Olimpice

Tokyo 2020
Jocurile Olimpice 2020: Vizita președintelui CIO în Japonia, amânată din cauza pandemiei de COVID-19
ACUM 7 ORE
Organizatorii JO vor să desfășoare un total de 18 evenimente preolimpice înainte de inaugurarea programată pe 23 iulie. În Japonia au început deja acțiunile premergătoare Jocurilor Olimpice din vară. Ștafeta torței olimpice a plecat pe 25 martie de la Fukushima. Evenimentul a fost profund afectat de pandemie, puțini spectatori fiind prezenți. Toți au purtat măști și au fost sfătuițisă se rezume la aplaude pe durata evenimentului.
În plus, fanii străini nu vor avea posibilitatea de a ajunge la Tokyo în această vară. Decizia îi aparține Comitetului Internațional Olimpic și nu poate suferi modificări. Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără fani străini în tribune și în organizarea competițiilor vor ajuta doar voluntari locali. Cel mai așteptat eveniment al anului 2021 va fi în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.
Tokyo 2020
Cum vrea FRF să rezolve problema jucătorilor care nu sunt lăsaţi de cluburi la Jocurile Olimpice
ACUM 7 ORE
Tokyo 2020
Alin Alexuc-Ciurariu, al 66-lea component al Team Romania la Jocurile Olimpice Tokyo 2020
IERI LA 04:59