Mihai Covaliu face scut în jurul lui David Popovici, "încolțit" pentru decizia sa privind șederea la Jocurile Olimpice

Maria Olteanu

Publicat 16/04/2024 la 20:07 GMT+3

David Popovici este așteptat să strălucească în această vară la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor fi transmise pe Eurosport, iar în urmă cu câteva săptămâni a confirmat faptul că nu va sta cazat în Satul Olimpic și că va beneficia de protecție privată pe parcursul participării la competiția din Franța. Mihai Covaliu a dat câteva lămuriri suplimentare vizavi de decizia sa.

Flacăra olimpică a fost aprinsă în Olympia, cu 101 zile înainte de startul JO de la Paris

David Popovici a fost printre primii români care a reușit să intre în posesia biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din vară. Sportivul nostru a avut un an complicat în 2023 și a luat decizia să nu participe la Campionatele Mondiale de la Doha, de la începutul acestui an.
Chiar și așa, acesta continuă pregătirile, pentru a fi într-o formă cât mai bună la cea mai importantă competiție sportivă a lumii, care va începe pe 26 iulie, și care va putea fi urmărită pe Eurosport.
Dublu campion mondial și european la 100 și 200 de metri în anul 2022, Popovici a confirmat la finalul lunii martie că nu va sta cazat în Satul Olimpic în perioada participării sale la Jocurile Olimpice de la Paris.
Acesta a anunțat că nu va sta la Paris alături de restul sportivilor calificați și că va beneficia de protecţie privată de-a lungul șederii în capitala Franței, fiind criticat de mai mulți pentru decizia sa.
Mihai Covaliu, președintele COSR, a venit cu un punct de vedere, explicând contextul deciziei luate de campionul nostru.

Popovici, apărat de Covaliu în legătură cu șederea la Jocurile Olimpice în afara Satului Olimpic

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a participat, joi, la forumul IntegriSport 3.0 organizat de Agenţia Naţională pentru Sport. Unul dintre obiectivele principale ale evenimentului care beneficiază de participare internaţională este acela de a asigura diseminarea informaţiilor şi cunoştinţelor privind manipularea competiţiilor sportive şi criminalitatea în sport la cât mai mulţi oficiali din domeniul judiciar şi al aplicării legii, participanţii având ocazia de a interacţiona cu experţi din alte 6 ţări (Austria, Bulgaria, Estonia, Grecia, România şi Spania) şi de a face schimb de cunoştinţe şi bune practici, potrivit Agerpres.
În cadrul acestui eveniment, Covaliu a vorbit despre decizia luată de David Popovici în legătură cu Jocurile Olimpice din această vară.
"Au fost multe discuţii pe marginea acestui subiect. Dar David nu este nici primul, nici ultimul şi nici singurul sportiv care solicită să nu stea în Satul Olimpic. Două exemple care îmi vin acum repede sunt Gabriela Szabo, la JO de la Sydney, şi Constantina Diţă, la JO de la Beijing. Ele au şi obţinut medalii de aur atunci, sperăm ca şi de această dată să se întâmple la fel.
Echipa lui David a ales să stea în afara Satului Olimpic nu pentru condiţii de 5 stele, nu e vorba despre mofturi, ci pur şi simplu pentru a maximiza tot ce înseamnă timp şi resurse în beneficiul performanţei. Eu am mai spus că fiecare sportiv, fie că va sta în Satul Olimpic, fie în afara lui, va avea parte de cele mai bune condiţii de securitate la Paris.
Sunt probleme de securitate, au spus-o chiar francezii, dar, în acelaşi timp, sunt şi foarte, foarte multe măsuri de securitate care s-au luat pentru organizarea acestor Jocuri Olimpice. Mie nu îmi e frică de atentate, eu am încredere în organizarea de acolo şi cred că pe perioada competiţiei toată lumea se va bucura de spectacolul sportiv", a explicat Covaliu, potrivit sursei citate mai sus.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo