Ultimele două locuri la turneul de fotbal feminin de la JO de la Paris 2024, adjudecate de Zambia și Nigeria

Bianca Dumitru

Publicat 10/04/2024 la 10:08 GMT+3

Zambia și Nigeria au obținut ultimele două bilete pentru turneul de fotbal feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, marți, după ce au câștigat duelurile din play-off-ul calificărilor africane.

Zambia

Credit imagine: Getty Images

Zambia a avut nevoie de prelungiri pentru a învinge Marocul cu 2-0 la Rabat, "Cooper Queens" reușind astfel să întoarcă rezultatul din meciul tur (2-1 pentru marocane) și să obțină calificarea la JO 2024 cu scorul general de 3-2.
Barbra Banda a deschis scorul în minutul 38 al întâlnirii de pe Moulay Hassan Stadium, iar apoi a adus calificarea țării sale în prelungiri, reușind să transforme un penalty în minutul 105.
Zambia va evolua într-o Grupă B dificilă la Olimpiada din Franța, alături de fostele campioane SUA și Germania, precum și de semifinalista ultimei Cupe Mondiale, Australia. Primul meci al jucătoarelor zambiene va fi împotriva echipei Statelor Unite, pe 25 iulie la Nisa.
Nigeria a avut parte de o calificare mai ușoară, după ce a remizat cu Africa de Sud la Pretoria, scor 0-0, în returul disputat marți, asigurându-și prezența la Jocuri grație victoriei cu 1-0 din meciul tur, de la Abuja, disputat săptămâna trecută.
Nigeria va înfrunta campioanele mondiale spaniole în Grupa C la Jocurile Olimpice, precum și pe fostele campioane ale lumii Japonia și Brazilia. Nigeria va debuta la turneul olimpic în compania braziliencelor, pe 25 iulie la Bordeaux.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo