Vis la Paris | David Popovici confirmă că va sta în afara Satului Olimpic și că va avea protecție privată la JO 2024

Maria Olteanu

Publicat 16/04/2024 la 19:15 GMT+3

David Popovici este așteptat să strălucească în această vară la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor fi transmise pe Eurosport, iar în această seară a confirmat faptul că nu va sta cazat în Satul Olimpic și că va beneficia de protecție privată pe parcursul participării la competiția din Franța.

Flacăra olimpică a fost aprinsă în Olympia, cu 101 zile înainte de startul JO de la Paris

David Popovici a fost printre primii români care a reușit să intre în posesia biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din vară. Sportivul nostru a avut un an complicat în 2023 și a luat decizia să nu participe la Campionatele Mondiale de la Doha, de la începutul acestui an. Chiar și așa, acesta continuă pregătirile, pentru a fi într-o formă cât mai bună la cea mai importantă competiție sportivă a lumii, care va începe pe 26 iulie, și care va putea fi urmărită pe Eurosport.

David Popovici

Bucură-te de performanță alături de LIDL, sponsor al transmisiunii Eurosport din drumul spre Paris
În ultima perioadă s-a tot vorbit în spațiul media despre faptul că David ar vrea să nu stea cazat în Satul Olimpic în perioada participării sale la Jocurile Olimpice de la Paris.
Dublul campion mondial și european la 100 și 200 de metri în anul 2022, Popovici a confirmat această preferință, pe care și-a justificat-o în cadrul unui mesaj amplu, postat pe rețelele de socializare.
Acesta a anunțat că nu va sta la Paris alături de restul sportivilor calificați și că va beneficia de protecţie privată de-a lungul șederii în capitala Franței.

Vis la Paris | David Popovici nu va sta cazat în Satul Olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris

Campionul nostru a anunțat mai multe detalii despre următoarea sa perioadă și deciziile pe care le-a luat în vederea Jocurilor Olimpice din vară prin intermediul unei postări pe care a făcut-o pe Facebook.
"Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu paşi repezi şi urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât şi mental. Este esenţial ca un sportiv care participă la o competiţie atât de importantă să aibă liniştea atât de necesară pregătirii. În acest proces este implicată şi logistica, dincolo de odihna necesară şi minimele nevoi ce ne ajută în menţinerea rutinei şi concentrării.
Logistica implică şi o simplificare practică, în cazul de faţă, cazarea în afara Satului Olimpic, având în vedere condiţiile speciale din Paris şi distanţa dintre baza de concurs şi Satul Olimpic. Asigurarea protecţiei şi siguranţei sportivilor şi echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală şi o prioritate pentru toate delegaţiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegaţii ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori", și-a început David mesajul.
Popovici a continuat prin a explica că a luat această decizie după ce a analizat situația alături de echipa sa și reprezentanții Federației Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.
"Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfășoare bine. Povestea preluată de anumite canale media, dintr-un unghi desprins de realitate, cu jumătăți de adevăr prezentate ca adevăr absolut și fără o reală documentare, nu este corectă.
În urma analizării situaţiei de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi cu acceptul clar al acestor instituţii, cazarea în afara Satului Olimpic a apărut natural şi a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu. Această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an şi a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost şi în cazul altor sportivi care merg la aceeaşi competiţie (canotaj, kaiac-canoe). Hotelul de lux la care se face referire este un hotel obişnuit de 3 stele", a mai scris Popovici, care a explicat că serviciile de protecţie de care va beneficia vor fi achitate de echipa sa.
"Echipa mea a anunţat în repetate rânduri Federaţia de Nataţie şi Pentatlon Modern şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman că serviciile de protecţie privată vor fi achitate integral de către noi şi nu din bani publici; preşedintele FRNPM, Camelia Potec, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi secretarul general COSR, George Boroi, sunt cei care pot să confirme", a adăugat Popovici.
Popovici a amintit în încheiere și de faptul că "în istoria JO au fost şi alte cazuri în care sportivi români au fost cazaţi în afara Satului Olimpic'': ''Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult şi să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate şi integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi şi-l alege''.

VIS LA PARIS | DAVID POPOVICI A FOST LA DOUĂ SUTIMI DE BRONZ LA JO DE LA TOKYO, ÎN 2021

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, la doar 16 ani, David Popovici a fost la două sutimi de medalia de bronz în proba de 200 de metri liber. Înotătorul a încheiat cursa într-un minut, 44 de secunde și 68 de sutimi, medalia de bronz fiind adjudecată de Fernando Scheffer, reprezentantul Braziliei, cu timpul de un minut, 44 de secunde și 66 de sutimi.
Deși nu s-a concretizat cu o clasare pe podium, performanța românului a fost uriașă. David Popovici a stabilit, prin rezultatul din finală, un nou record mondial la juniori, înregistrând totodată cel mai bun timp al său de până atunci pe distanța de 200 de metri.
De asemenea, în Tokyo, în finala probei sale preferate, cea de 100 de metri liber, David Popovici s-a clasat pe locul 7. Având în vedere rezultatele impresionante pe care le-a obținut în anul următor, românul va fi unul dintre cei mai urmăriți înotători la Paris, de unde speră să se întoarcă cu o medalie.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 26 iulie - 11 august 2024.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo