Vis la Paris | Loredana Toma, calificată la Jocurile Olimpice, la categoria 71 kg! Anunțul Federației

Bianca Dumitru

Publicat 16/04/2024 la 19:57 GMT+3

Loredana Toma s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce s-a clasat pe locul 12 la categoria 71 de kg, la Cupa Mondială de haltere de la Phuket, unde a concurat cu probleme medicale, nefiind la cel mai bun nivel.

Flacăra olimpică a fost aprinsă în Olympia, cu 101 zile înainte de startul JO de la Paris

Loredana Toma a participat în ultima săptămână la Cupa Mondială de haltere de la Phuket, la categoria 71 de kg. În urma evoluțiilor sale, sportiva de 28 de ani a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

calificare Toma, campanie LIDL

Bucură-te de performanță alături de LIDL, sponsor al transmisiunii Eurosport din drumul spre Paris.
Conform Federației Române de Haltere, sportiva noastră s-a clasat pe locul 12 la general, menținându-se în top la categoria 71 de kg, ceea ce i-a adus biletele pentru Paris 2024.
La Phuket, ultima competiție la care halterofilii au concurat pentru calificarea la Jocurile Olimpice, Toma a fost pe locul 14 atât la smuls, cu 105 kg, cât și la aruncat, cu 130 de kg. Trebuie menționat, însă, că românca nu a putut arăta tot ce poate din cauza unor probleme medicale.

Loredana Toma, calificată la JO de la Paris 2024

Conform forului național, calificarea Loredanei Toma la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 va fi confirmată în perioada următoare de Federația Internațională de Haltere.
"Loredana Toma își păstrează locul în topul clasamentului de calificare al categoriei olimpice 71 kg, având calificarea olimpică asigurată! Confirmările Federației Internaționale de Haltere urmează a fi anunțate în perioada următoare.
Sportiva noastră și-a încheiat evoluția de la Cupa Mondială de la Phuket, ultima competiție de calificare olimpică pentru Paris 2024, cu 235 de kg la total și o clasare pe locul 12.
Problemele medicale nu i-au permis Loredanei să bifeze o participare corespunzătoare la Phuket, ea reușind să încheie stilul smuls cu 105 kg și aruncatul cu 130 de kg. Mult succes în continuare și recuperare grabnică, Loredana", au scris oficialii Federației Române de Haltere, pe pagina de Facebook a instituției.
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 26 iulie - 11 august 2024.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo