Cu puțin timp înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, COSR a anunțat faptul că a fost schimbat unul din purtătorii de drapel. Alături de Robert Glință va avea onoare de a prezenta lumnii steagul României, canotoarea Simona Radiș.
Mădălina Bereș trebuia să aibă această atribuție, dar o decizie de ultim moment a organizatorilor a dat totul peste cap în delegația noastră.

Cum s-a ajuns la această situație

Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Oficialii japonezi au decis să schimbe data de desfășurare a cursei de calificare la canoe în barca de 8+1. Inițial evenimentul era programat duminică, dar din cauza condițiilor meteo a fost mutat cu o zi mai devreme, astfel, Bereș are nevoie de odihnă înainte de competiție, care va avea loc la doar câteva ore de la încheierea ceremoniei.
Simona Radiș nu are cursă sâmbătă, ea a intrat în barcă vineri, alături de Ancuța Bodnar. Cele două au acces fără emoții în semifinalele probei de dublu vâsle.
“ULTIMA ORĂ: Simona Radiş, purtător de drapel al României!
Simona Geanina Radiş va fi purtătorul de drapel al României, în locul Mădălinei Bereş, la ceremonia de deschidere care va începe peste câteva minute.
Din cauza prognozelor meteo nefavorabile, cursele de canotaj de duminică, printre care şi calificările din probele de 8+1, au fost reprogramate a avea loc mâine dimineaţă.
În aceste condiţii, Mădălina Bereş, componentă a echipajului de 8+1, va trebui să fie odihnită pentru cursa din calificări, iar ceremonia de deschire este programată a se încheia aproape de miezul nopţii.
Alături de Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş a făcut o cursă exceletă astăzi în seriile probei feminine de dublu vâsle şi s-a calificat în semifinalele programate luni, 26 iulie”, este comunicatul celor de la COSR.

Simona Radiș are șanse la o medalie

Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au depus deja candidatura pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, după ce au făcut o adevărată demonstrație de forță într-una din cele trei serii de calificare în semifinale, la dublu vâsle
"Nu am fost chiar singure, am avut și adversare. Doar că am avut un timp mult mai bun decât ele, le-am devansat chiar din prima parte a cursei și am păstrat distanța până în final", a fost prima reacție a Simonei Radiș.

Ce a declarat Mădălina Bereș înainte de Jocurile Olimpice?

"Cred că cele mai mari emoţii le-am avut la aflarea veştii că voi fi portdrapel, adică în prima fază. Acum m-am mai liniştit şi cred că gestionez mai bine emoţiile. Sinceră să fiu nu mă aşteptam deloc. Chiar m-a luat prin surprindere decizia. Ştiu că în echipa olimpică a României sunt sportivi cu rezultate absolut excepţionale şi a fost o surpriză totală pentru mine să fiu eu cea aleasă pentru a fi portdrapel.
A fi portdrapel nu cred că este o presiune în plus. Noi încercăm să facem la Tokyo cele mai bune curse ale noastre. Portdrapelul este o onoare, un privilegiu pentru mine personal. Imediat când am aflat că voi fi portdrapel am sunat-o pe mama şi era extrem de bucuroasă. Chiar m-a certat, mi-a zis de ce nu am anunţat-o mai devreme. Dar i-am spus că nici eu nu am ştiut absolut nimic în legătură cu asta, pur şi simplu am fost şi eu surprinsă că sunt portdrapel.
Să mă aflu pe prima treaptă a podiumului? Fără discuţie, ar fi încununarea tuturor visurilor, a antrenamentelor şi a muncii depuse în ultimii patru ... de fapt, cinci ani. Însă acest ultim an de pandemie noi am încercat să îl luăm ca pe un plus în pregătire, ne-a unit, considerăm că am avut încă un an în aceeaşi echipă. Aşadar pentru noi a fost un avantaj", a spus Mădălina Bereș pentru Agerpres.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12
Tokyo 2020
Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15
17/08/2021 LA 11:06