Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta au fost marcate de un episod rar întâlnit. În timpul propbei de înot artistic solo, Anita Alvarez a leșinat și s-a scufundat în bazin. Antrenorarea sa, Andrea Fuentes, a recunoscut imediat pericolul și a sărit după eleva sa, scoțând-o la suprafață și oferindu-i primele îngrijiri.
Salvamarii care stăteau pe margine nu au intervenit la timp, spre stupoarea tuturor celor prezenți. Ulterior, Federația Internațională de Natație (FINA) a explicat că aceștia nu au nicio vină, pentru că regulamentul nu le permitea să să sară în apă decât la cererea arbitrilor.
Din fericire, sportiva și-a revenit destul de repede și este în afara oricărui pericol. Alvarez chiar a declarat în fața presei că este gata să revină în bazin pentru proba pe echipe, care este programată astăzi. Medicii echipei Statelor Unite și-au dat acordul pentru acest lucru, însă FINA a intervenit și i-a interzis participarea.
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09

Anita Alvarez nu mai are drept să concureze la Budapesta, deși medicii și-au dat acordul

Șefii forului mondial consideră că această măsură este cea mai potrivită în contextul episodului nefericit de acum două zile. În explicațiile oferite pentru presa maghiară, Bela Merkely, șefa serviciilor medicale pentru Cupa Mondială i-a sugerat chiar sportivei că ar trebui să renunțe la acest sport.
"Există diferite tipuri de sportivi, unii tolerează bine variația mare de oxigen și dioxid de carbon, iar alții sunt mai sensibili. Ea intră în acestă categorie. Probabil că acest sport nu este pentru ea", a spus Bela Merkely, citată de as.com.
În aceste condiții, echipa Statelor Unite va trebui să o înlocuiască pe Anita Alvarez în ultimul moment.
Cazurile în care unii sportivi leșină în timpul concursurilor de acest gen nu sunt un lucru tocmai neobișnuit și de aceea cei responsabili trebuie să fie atenți și să intervină la timp. Andrea Fuentes a dezvăluit că Anita Alvarez şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori în timpul selecţiilor de anul trecut pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Specialiștii susțin că nu e vorba de o problemă serioasă, ci doar de emoţii care nu sunt gestionate corect.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09