Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Când înoată David Popovici în semifinalele probei de 100 m liber, la Campionatul Mondial

Bianca Dumitru

Actualizat 21/06/2022 la 12:15 GMT+3

David Popovici și-a început, în această dimineață, parcursul în proba de 100 de metri liber, din cadrul Campionatelor Mondiale de natație de la Budapesta. În această seară, în jurul orei 19:30, românul va fi din nou în bazin, în semifinalele probei.

Cum s-a calificat David Popovici în semifinalele probei de 100 metri liber, la Campionatul Mondial

David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber, a revenit în bazin la Budapesta, în această dimineață, la nici 24 de ore distanță de triumful istoric, în care a stabilit un nou record mondial de juniori, 1:43.21.
În calificările probei de 100 de metri liber, românul a luat startul în cea de-a 10-a serie, pe culoarul 4, și a terminat cursa în doar 47,60 de secunde. La capătul tuturor celor 11 serii, David Popovici s-a calificat în semifinalele probei, cu cel mai bun timp.
Sportivul legitimat la CS Dinamo nu a fost în primii trei ca timpi de reacție la start și a întors doar al patrulea după primii 50 de metri. În a doua lungime de bazin, David a înotat din nou la superlativ, iar pe final nu a mai forțat, arătând că are încă multe resurse.
Seria lui David Popovici a precedat-o pe cea a lui Caeleb Dressel, campionul olimpic en-titre. Americanul s-a impus la rândul lui, dar cu un timp mai slab decât al lui David, 47.95. De asemenea, cvintuplul campion olimpic la Tokyo nu a forțat.
Popovici a obținut, așadar, o victorie de moral împotriva americanului cu care se va lupta, probabil, pentru titlul mondial la 100 de metri liber. Cei doi sunt singurii sportivi care au spart bariera de 48 de secunde în serii.
Citește și:

Când înoată David Popovici în semifinalele probei de 100 m liber

Pe lângă faptul că a avut un timp mai bun decât al lui Dressel, David Popovici a scăpat în semifinale de un rival puternic. Hwang Sun-woo a înotat destul de modest în calificări, terminând cu timpul de 48,61.
Cu acest rezultat, sud-coreeanul a fost doar pe locul 4 în seria sa. La general, Hwang Sun-woo a avut doar al 17-lea timp, astfel că a ratat calificarea în semifinale.
După calificarea în semifinalele probei de 100 de metri liber, David Popovici va reveni în bazin în această seară.
Cursele pentru calificarea în ultimul act sunt programate de la orele 19:26 și 19:31, românul urmând a concura în prima semifinală.
Dacă se va califica în finală, David Popovici va reveni în bazin miercuri seară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo