David Popovici este starul absolut al Campionatelor Mondiale de Natație de la Budapesta. Românul de nici 18 ani a scris istorie în Duna Arena, cucerind aurul mondial la 100 m și 200 m liber. Un singur sportiv din lume mai reușise o asemenea dublă la o ediție de Campionat Mondial: Jim Montgomey (SUA), acum 49 de ani, la Belgrad.
Performanța obținută de David a atras atenția întregii lumi a natației și nu numai, iar românul este asaltat de toate publicațiile de specialitate. Acesta nu pare deloc copleșit de statutul de star și a arătat o dezinvolură ieșită din comun în toate aparițiile sale în fața jurnaliștilor.
Imediat după al doilea aur obținut la Budapesta, Popovici a oferit un scurt interviu unui post de televiziune maghiar, în care a vorbit la superlativ despre țara vecină, atrăgându-și cu siguranță mulți fani.
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
IERI LA 14:09
"Vă mulțumesc pentru modul în care ați organizat această competiție. Ați făcut o treabă grozavă. Aveți o țară foarte frumoasă. Cred că sunt aici pentru a treia oară. Mă bucur că suntem vecini. Mulți români pot veni aici în vizită", a spus Popovici la microfonul postului NSOTV.
Citește și:

David Popovici, felicitat de mari legende ale înotului

În finala de la 100 m liber a fost prezent și maghiarul Nandor Nemeth, care a terminat al 6-lea. Intervievatoarea i-a spus lui David că acesta a prevestit succesul său înainte de cursă, iar românul a replicat printr-un mesaj plin de eleganță: "Este un tip grozav. A fost o onoare să concurez împotriva lui".
În final, Popovici a dezvăluit câteva nume legendare din natația mondială care l-au felicitat pentru izbânda sa de la Budapesta.
Românul i-a enumerat pe Cesar Cielo, campion mondial la 100 m liber în 2009 și deținător al recordului absolut pe această distanță (46.91), Alain Bernard, cvadruplu medaliat olimpic, respectiv Ian Thorpe, multimplu medaliat cu aur la Mondiale și Jocuri Olimpice. De altfel, cel mai mare înotător din istoria Australiei a fost cel care l-a premiat pe podium pe Popovici, după prima medalie de aur obținută, la 200 m liber.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09