Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, mesaj sugestiv pentru români, imediat după calificarea într-o nouă finală mondială

Nicu Savin

Publicat 21/06/2022 la 20:25 GMT+3

David Popovici a făcut din nou spectacol în Duna Arena din Budapesta, calificându-se cu primul timp în finala probei de 100 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale. La scurt timp, sportivul român a postat un mesaj sugestiv pe contul personal de Facebook, din care reiese patriotismul său deosebit.

David Popovici

Credit imagine: Eurosport

David Popovici este de neoprit la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Românul a oferit o nouă prestație de gală și s-a calificat în finala probei de 100 m liber cu cel mai bun timp: 47:13.
În același timp, David a stabilit un nou record mondial al juniorilor, bătându-și propria performanță (47:30). De asemenea, timpul înregistrat este la numai 22 de sutimi distanță de recordul mondial, stabilit de brazilianul Cesar Cielo, în 2009 (46:91).
Imediat după cursă, David Popovic a avut o postare sugestivă pe contul personal de Facebook. În bucuria succesului, sportivul de numai 17 ani nu și-a găsit cuvintele, dar a inserat 16 steaguri tricolore, semn că victoria din semifinale le-a fost dedicată tuturor românilor.

David Popovici, mare favorit la aur în "proba regină" din înotul mondial

Evoluția încântătoare din semifinale îl transformă pe David Popovici în mare favorit la aurul mondial la proba de 100 m liber. Caleb Dressel, campionul mondial al ultimelor două ediții și campionul olimpic în exercițiu, s-a retras înaintea semifinalelor din cauza unor probleme medicale, astfel că Popovici pare să nu aibă rival în drumul către prima treaptă a podiumului.
Cel mai probabil, românul se va duela pentru aur cu francezul francezul Maxime Grousset, care a câștigat prima semifinală și a intrat în ultimul act cu al doilea timp: 47:54. Canadianul Joshua Liendo Edwards (al doilea în semifinala câștigată de Popovici) poate emite și el pretenții, timpul său fiind cu numai o sutime mai slab decât al lui Grousset.
Marea finală va avea loc miercuri seara, în jurul orei 19:20.
Lista celor 8 finaliști
  • 1.David Popovici (Rom) 47:13
  • 2.Maxime Grousset (FRA) 47:54
  • 3.Joshua Liendo Edwards (CAN) 47:55
  • 4.Lewis Eduard Burras (GBR) 47:63
  • 5.Zhanle Pan (CHN) 47:65
  • 6.Alessandro Miressi (ITA) 47:89
  • 7.Brooks Curry (SUA) 47:90
  • 8.NAndor Nemeth (HUN) 47:96
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo