Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, profesionist în cel mai mic detaliu! Cum i-a fost protejată cariera de către mama sa

Nicu Savin

Publicat 23/06/2022 la 20:53 GMT+3

David Popovici a devenit noul star al natației după cele două medalii de aur cucerite la Campionatul Mondial de la Budapesta, la 100 m și 200 m liber. Drumul până la aceste performanțe a fost unul lung și greu, dar sportivul a avut șansa să aibă alături o echipă completă, care i-a protejat cariera în cel mai mic detaliu.

David Popovici (România)

Credit imagine: Instagram

David Popovici a luat pe sus lumea înotului mondial și la nici 18 ani a stabilit borne impresionante. Mai întâi a devenit primul român din istorie care ia aur la un Campionat Mondial, câștigând de o manieră impresionantă proba de 200 m liber de la Budapesta. La doar câteva zile distanță, David a recidivat și s-a impus și la 100 m liber, proba probelor în natație, devenind abia al doilea înotător din lume care face dubla 100 m - 200 m la aceeași ediție de Mondial.
Succesul lui Popovici este unul imens, greu de descris în cuvinte, mai ales pentru o țară ca România, în care sportul a fost ignorat tot mai mult în ultimii 20 de ani. Talentul lui David și munca titanică pe care a făcut-o încă de când a sărit pentru prima dată în bazin au fost principalele ingrediente ale acestei performanțe nemaipomenite.
Dar nu doar aceste aspecte au contat în ascensiunea incredibilă a lui Popovici. Faptul că acesta a avut alături o echipă profesionistă, dedicată cauzei sale, a avut un impact deosebit în cariera sa, care se anunță una deosebit de fructuoasă.
Citește și:

David Popovici, protejat în cel mai mic amănunt de mama sa

În special sportivii foarte tineri sunt predispuși la erori care le pot distruge cariera, dar la David nu a fost cazul. Mama sa a fost cea care a fost extrem de atentă la tot ceea ce consuma fiul său, pentru ca nu cumva vreun produs sau medicament pe care îl lua să conțină vreo substanță considerată dopantă. Acest lucru a fost confirmat chiar de Directorul general ANAD, Gabriela Andreiașu, care a mărturisit că mama lui David s-a aflat mereu în contact cu agenția pe care o conduce pentru a se asigura că fiul ei nu riscă nimic atunci când lua o pastilă sau un supliment alimentar.
"Părinții au fost mereu foarte implicați în tot ce înseamnă pregătirea copilului. Erau foarte atenți și la nutriție, și la medicație. Pe lângă faptul că vorbeau cu medicul de la club, fie veneau la noi, fie ne cereau sfaturi prin mail, interesându-se dacă e vreo problemă cu vreun medicament, dacă suplimentele puteau fi analizate sau dacă au certificate.
Dacă David avea vreo problemă medicală obișnuită, dacă era răcit, de exemplu, se interesau la noi pentru orice medicament simplu. Căutau pe platforma noastră, dar apoi ne cereau și nouă confirmarea că era corect ce citiseră. Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui. Știau că le răspundem foarte repede, așa cum facem pentru toți sportivii. David și părinții săi sunt chiar un exemplu, sunt extrem de atenți și de disciplinați cu tot ce înseamnă o carieră profesionistă", a spus Gabriela Andreiașu pentru gsp.ro.
Nu puține au fost cazurile în sportul mondial când unii campioni au avut de suferit din cauza unor cazuri pozitive de dopaj, la care s-a ajuns din cauza unor erori. Din nefericire, sportul românesc nu a fost ferit de asemenea situații. La Jocurile Olimpice de la Sydney, Andreea Răducan a luat aur la individual compus, dar medalia i-a fost retrasă pentru că a ieșit pozitivă la o substanță interzisă. Aceasta a ajuns în corpul său prin intermediul unei pastile de răceală sau durere, dar regulile sunt reguli și nu a mai fost nimic de făcut.
David Popovici are planuri mari în continuare și cu siguranță va fi la fel de atent din acest punct de vedere, cu atât mai mult cu cât marii campioni sunt supuși mai des controalelor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo