Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici, vedetă în Swimming World Magazine. Cuvinte mari la adresa românului

Cristian Mihală

Publicat 26/07/2021 la 07:37 GMT+3

David Popovici a devenit una dintre vedetele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, odată cu performanțele sale din serii și semifinale, la 200 de metri liber. Presa din Vest îi acordă spații largi tânărului de 16 ani.

David Popovici, pe culoarul 5 în semifinala probei de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice

Credit imagine: Eurosport

Poreclit deja de jurnaliștii străini "Racheta din România", după Campionatele Europene de juniori de la Roma, acolo unde a câștigat toate cele 3 probe în care a participat (50 metri, 100 metri și 200 metri liber), David Popovici a dat măsura talentului său și la Tokyo.
Deși e proba unde se simte cel mai puțin confortabil, David a reușit să ajungă în finala de la 200 de metri, acolo unde va lupta marți dimineață pentru o medalie. Un astfel de obiectiv pare îndepărtat, dacă ne raportăm la timpii din semifinale, dar Popovici are un potențial nelimitat și toți așteptăm o nouă minune, după aurul olimpic obținut la de Camelia Potec la Atena, la 200 de metri liber, unde de asemenea nu era considerată "specialistă".

Jocurile Olimpice | Popovici, viitorul înotului mondial

"Mișcarea tinerilor în înotul mondial", e titlul dat de swimmingworldmagazine.com, care analizează ce s-a întâmplat în proba de 200 de metri liber, acolo unde Sunwoo Hwang și David Popovici au impresionat.
Sud-coreeanul are 18 ani, în timp ce românul are doar 16, dar ambii vor evolua în ultimul act al probei de 200 de metri, în ciuda vârstei fragede. Asiaticul a avut chiar cel mai bun timp din serii, 1:44:62 de secunde.
"În ultimele câteva săptămâni și, din motive întemeiate, s-au scris multe despre talentul tânărului în creștere, David Popovici. La recentele Campionate Europene de juniori, tânărul de 16 ani a fost senzațional, adunând 3 medalii de aur și reușind timpi spectaculoși. La Tokyo, Popovici, o stea în devenire, s-a trezit într-o altă companie, dar a fost din nou un "fulger" în bazin, arătând că performanțele sale nu au vreo legătură cu vârsta pe care o are", mai notează sursa citată.
Popovici s-a clasat pe doi în prima semifinală și, deși a mers în finală cu al 7-lea timp, nu putem spune că a avut mari emoții. În măsura în care cursa de mâine va fi una tactică, Popovici poate surprinde. El a plecat atât în serii, cât și în penultimul act excelent, asta și pentru că se descurcă perfect pe prima sută a probei.
Semifinala lui David Popovici, la Tokyo
picture

David Popovici este în finala de la 200 metri liber, după o nouă cursă de vis

Popovici va evolua marți dimineață în finală, în direct la Eurosport 1, de la ora 4:43. Ultimul act în care va evolua Glință e programat la 15 minute distanță, chiar înainte de ora 5:00.
Jocurile Olimpice de la Tokyo desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo