Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Beijing 2022 | Cenzura, cuvântul de ordine în China! Ce s-a întâmplat după ce o sportivă a dezamăgit

Nicu Savin

Publicat 06/02/2022 la 18:29 GMT+2

China a cenzurat, duminică, un val de critici pe reţelele de socializare la adresa patinatoarei artistice naturalizate Zhu Yi, după contraperformanţa ei în concursul pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing, informează AFP.

Häme im Netz nach Sturz von Zhu Yi

Credit imagine: SID

Tânăra patinatoare, în vârstă de 19 ani, născută în Statele Unite, a căzut şi a ratat o săritură din programul scurt, obţinând un scor mediocru de 47,03 pct şi locul 10 din tot atâtea concurente, ceea ce a dus la retrogradarea echipei chineze în clasament.
După cele patru programe scurte şi primul programul liber, China, care nu era însă una din favoritele la podium, ocupă locul 5 provizoriu, după Rusia, SUA, Japonia şi Canada, în timp ce au rămas de disputat programele libere la perechi şi individual feminin, precum şi dans liber.
Pe platforma chineză Weibo, hashtagul #ZhuYiFellOver (Zhu Yi a căzut) a totalizat peste 230 milioane de accesări înainte de a fi dezactivat.
Internauţii chinezi nu au menajat criticile la adresa prestaţiei lui Zhu, mulţi criticând decizia controversată de a o selecţiona în locul compatriotei lor Chen Hongyi. Zhu, care a crescut într-o familie de imigranţi chinezi în Statele Unite, a început să reprezinte China în 2018.
Sursa: Agerpres
Citește și:

Kamila Valieva, senzația concursului de patinaj de la Jocurile Olimpice

Kamila Valieva atrage toate privirile în competițiile de patinaj la care participă la Beijing. La numai 15 ani rusoaica a reușit deja să impresioneze în competiția pe echipe, cu o evoluție de-a dreptul spectaculoasă. Valieva a fost grațioasă pe gheață, înregistrând cel mai mare scor al competiției feminine: 90,18 puncte.
picture

Valieva scrie istorie la Beijing! Rusoaica de 15 ani a atras toate privirile în concursul pe echipe

Kamila Valieva a stabilit nouă recorduri mondiale de-a lungul carierei sale. Ea este prima patinatoare care a depășit pragurile de 250, 260 și 270 de puncte la total, în decurs de numai un sezon, prima care a depășit pragurile de 170 și 180 de puncte în programul liber și prima care a depășit pragul de 90 de puncte la programul scurt.
Astfel, Valieva se anunță a fi noua stea a patinajului artistic și nu ar fi o surpriză pentru nimeni dacă va câștiga aurul la concursul individual de la Beijing.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo