Tânăra patinatoare, în vârstă de 19 ani, născută în Statele Unite, a căzut şi a ratat o săritură din programul scurt, obţinând un scor mediocru de 47,03 pct şi locul 10 din tot atâtea concurente, ceea ce a dus la retrogradarea echipei chineze în clasament.
După cele patru programe scurte şi primul programul liber, China, care nu era însă una din favoritele la podium, ocupă locul 5 provizoriu, după Rusia, SUA, Japonia şi Canada, în timp ce au rămas de disputat programele libere la perechi şi individual feminin, precum şi dans liber.
Pe platforma chineză Weibo, hashtagul #ZhuYiFellOver (Zhu Yi a căzut) a totalizat peste 230 milioane de accesări înainte de a fi dezactivat.
Beijing 2022
Spectacol total la Gala Laureaților de la patinaj artistic
20/02/2022 LA 06:42
Internauţii chinezi nu au menajat criticile la adresa prestaţiei lui Zhu, mulţi criticând decizia controversată de a o selecţiona în locul compatriotei lor Chen Hongyi. Zhu, care a crescut într-o familie de imigranţi chinezi în Statele Unite, a început să reprezinte China în 2018.
Sursa: Agerpres
Citește și:
VALENTIN CREȚU SE SIMTE BINE DUPĂ CE S-A RĂSTURNAT CU SANIA LA JO: "NU AM NIMIC, DAR SUNT OFTICAT"
DRAMA UNUI SUPERSTAR LA BEIJING: "E UN MARE ȘOC. DE 2 ANI MĂ FERESC DE VIRUS, IAR ACUM MĂ ÎMBOLNĂVESC"

Kamila Valieva, senzația concursului de patinaj de la Jocurile Olimpice

Kamila Valieva atrage toate privirile în competițiile de patinaj la care participă la Beijing. La numai 15 ani rusoaica a reușit deja să impresioneze în competiția pe echipe, cu o evoluție de-a dreptul spectaculoasă. Valieva a fost grațioasă pe gheață, înregistrând cel mai mare scor al competiției feminine: 90,18 puncte.

Valieva scrie istorie la Beijing! Rusoaica de 15 ani a atras toate privirile în concursul pe echipe

Kamila Valieva a stabilit nouă recorduri mondiale de-a lungul carierei sale. Ea este prima patinatoare care a depășit pragurile de 250, 260 și 270 de puncte la total, în decurs de numai un sezon, prima care a depășit pragurile de 170 și 180 de puncte în programul liber și prima care a depășit pragul de 90 de puncte la programul scurt.
Astfel, Valieva se anunță a fi noua stea a patinajului artistic și nu ar fi o surpriză pentru nimeni dacă va câștiga aurul la concursul individual de la Beijing.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player.
Beijing 2022
Antrenoarea Kamilei Valieva, răspuns ironic pentru Thomas Bach, după discursul vehement al acestuia
20/02/2022 LA 04:46
Beijing 2022
Figure Skating Pair Skating - Free Skating - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 16:16