Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Care sunt marile speranțe ale Chinei la aurul olimpic?

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/02/2022 la 00:00 GMT+2

China a făcut o adevărată tradiție la patinaj viteză și short track. Din cele 18 titluri olimpice all-time, 16 au venit la cele două sporturi. Și acum, acasă, așteptările la medalii vin tot de la short track

Dajing Wu of China

Credit imagine: Getty Images

Fără o mare tradiție la sporturile olimpice de iarnă, (a participat prima dată la JO 1980) China și-a dezvoltat de la an la an baze puternice la câteva dintre discipline.
Fără doar și poate, cel mai de succes sport de iarnă în China este short trackul. De altfel, la ediția din 2002, de la Salt Lake City, China a câștigat primele două medalii de aur din istorie, tocmai la short track, prin Yang Yang.. De atunci, succesele s-au legat în disciplina în care trebuie să fii rapid și să ai picioare puternice. Din cele 18 titluri olimpice all-time, 16 au fost obținute de China la short track și patinaj viteză.

Speranțele de la Beijing 2022

La ediția actuală, China mizează că aurul va veni la short track de la Wu Dajing. Patinatorul de 27 de ani a câștigat singurul aur la PyeongChang, în proba de short track, 500 de metri. Wu deține și recordurile pe această distanță, atât pe cel mondial, cât și pe cel olimpic.
Lui i se va alătura coechipierul Ren Ziwei (24 de ani), care a câștigat patru curse la Cupa Mondială în timpul sezonului olimpic. "Mă simt puternic cu dragonul pe piept. Există șanse mari să câștig o medalie de aur. Pista scurtă este o șansă bună pentru China de a obține medalii", a declarat Ren.
Competițiile masculine s-ar putea dovedi dificil de prezis la Jocuri, circuitul Cupei Mondiale văzând diferite nume pe podium. Hwang Dae-heon din Coreea de Sud a câștigat două curse de 1.000 de metri și un eveniment de 500 de metri, în timp ce ungurul Shaolin Sándor Liu a câștigat două curse la 500 de metri și un aur la 1.000 de metri.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo