De MARIAN URSESCU
Finală istorică la short-track 1.000 de metri la Jocurile Olimpice de la Beijing. Trei chinezi (Ziwei Ren, Wnlong Li și Shaoang Liu) și doi frați maghiari cu origini chinezești (Shaoang Liu și Sandor Shaolin Liu) luptau pentru aur.
Strategii peste strategii, cursă reluată pentru că patina unuia dintre chinezi s-a rupt. Campionul mondial Sandor Shaolin Liu (26 de ani) a câștigat cursa, a sărit în brațele antrenorilor la final, dar după numai trei minute a venit verdictul. A primit un cartonaș galben pentru două greșeli comise în cursă și a fost descalificat!
Beijing 2022
Kwak Yoongy a făcut spectacol la premiere cu "Dynamite". Mișcările lui au devenit virale
17/02/2022 LA 03:24
https://i.eurosport.com/2022/02/07/3308085.jpg
De altfel, tot concursul de short-track de la 1.000 de metri a fost luni un roler coaster, cu multe descalificări. Chiar Liu Shaoang (23 de ani) a fost avansat în finală după ce în semifinale, sud-coreeanul Juneseo Lee a fost descalificat. Cel mai mic dintre frații maghiari a cucerit medalia de bronz în urma descalificării fratelui său și a devenit primul ungur din istorie care câștigă două medalii olimpice la JO de Iarnă.
CHINA, DECIZII INCREDIBILE PENTRU AURUL OLIMPIC! DESCALIFICĂRI ÎN SERIE DE CARE AU BENEFICIAT SPORTIVII GAZDĂ
”Încerc să fiu diplomat și să rămân calm. Încerc să mă calmez și să uit tot ce s-a întâmplat. La început, în finală, m-am simțit foarte puternic, eram într-o poziție bună, dar din păcate cursa a fost reluată. La finiș, acolo, au fost multe mâini, nu sunt judecătorul să decid, dacă așa au hotărât, trebuie să acceptăm. Și Sanyi mi-a spus să uităm ce s-a întâmplat și să ne pregătim pentru ce va urma”, a declarat medaliatul cu bronz la M4 Ungaria.

Era pregătit să apară cu ambele steaguri

Campionul european și mondial pe pistă scurtă, , Sándor Liu Shaolin a declarat în presa maghiară înainte de finala de la 1.000 de metri, că dacă va câștiga titlul olimpic va arbora pe podium atât steagum Ungariei, cât și pe cel al Chinei.
MEDALIA DE AUR A UNUI UNGUR, ANULATĂ CA SĂ AJUNGĂ LA UN CHINEZ LA JO! DECIZIE CIUDATĂ LA BEIJING
Mama celor doi patinatori este unguroaică, iar tatăl este chinez. Cei doi patinatori s-au născut în Ungaria, dar s-au antrenat vreme de un an în China pentru a-și îmbunătăți performanețe în patinaj. ”Mama a cusut două steaguri împreună, steagul Ungariei și cel al Chinei”, a dezvăluit Shaolin Liu.
Cei doi Liu au câștigat titlul olimpic la ștafeta masculină de 5.000 de metri la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, dar și bronzul la ștafeta mixtă de 2.000 de metri la Beijing.
Beijing 2022
Minjeong Choi, pentru a doua oară campioană olimpică la 1500 de metri
16/02/2022 LA 14:04
Beijing 2022
Canada, campioană olimpică la ștafeta de 5000 de metri
16/02/2022 LA 13:28