Marita Kramer, una dintre cele mai bune săritoare cu schiurile din lume, va rata Jocurile Olimpice din această iarnă. Austriaca, favorită la cucerirea medaliei de aur la Beijing, a fost depistată pozitiv cu Covid-19 înainte de a face deplasarea în China.
Sportiva a avut un prim rezultat pozitiv la testarea de săptămâna trecută, din timpul unei competiții din Germania, iar după ce s-a întors acasă a făcut un test PCR, sperând că acesta va fi negativ, iar ea va putea zbura spre Beijing.
Din păcate, rezultatul a fost tot pozitiv, iar Marita Kramer va rata competiția olimpică. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare atât de echipa Austriei, cât și de sportiva de 20 de ani, care și-a exprimat dezamăgirea de a nu putea concura la Beijing în concursul pentru care s-a pregătit enorm în ultimii ani.
Beijing 2022
VIDEO | Friends&Family. Momente emoționante la revenirea acasă a săritorilor români
15/02/2022 LA 10:19
"Fără cuvinte, fără sentimente, doar gol. Este lumea într-adevăr atât de nedreaptă? În ultimii ani m-am pregătit pentru Jocurile Olimpice. Am investit atât de multă energie și timp pentru a-mi îndeplini visele. Acum simt că visele mele au dispărut într-o zi", a scris săritoarea cu schiurile care se află pe primul loc în clasamentul Cupei Mondiale în acest sezon, cu 870 de puncte.
Citește și:
China are o politică de toleranță 0 față de coronavirus. Toți cei care vor să meargă în Beijing sunt obligați să aibă două teste negative înainte de a se deplasa în China, iar apoi sportivii vor fi testați zilnic, fiind supuși unor reguli stricte pentru a se evita cât mai mult infectarea cu Covid-19.
Competiția de sărituri cu schiurile de la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 va avea loc la Zhangjiakou. Finala feminină este programată sâmbătă, de la ora 12:45 (ora României). Programul complet al evenimentelor de la Beijing poate fi consultat aici.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se vor desfășura în perioada 4-20 februarie și vor putea fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Momentele de neuitat ale concursului de sărituri cu schiurile, de la Beijing
14/02/2022 LA 17:05
Beijing 2022
Florin Spulber a comentat cel mai controversat subiect de la sărituri: "Nu m-au surprins"
12/02/2022 LA 13:54