Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O legendă a săriturilor a caracterizat haosul finalei de luni la echipe-mixt: "Un teatru de păpuși"

Andrei Nicolae

Actualizat 08/02/2022 la 05:30 GMT+2

Stefan Horngacher, antrenorul naționalei a Germaniei, a fost extrem de furios după concursul de luni de la sărituri cu schiurile, proba mixtă pe echipe, în care nu mai puțin de 5 sportive au fost descalificate, inclusiv Katharina Althaus.

Katharina Althaus

Credit imagine: Getty Images

Ziua a treia la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 s-a încheiat într-un mod controversat la sărituri cu schiurile și short-track. Iar tot ce s-a întâmplat în timpul finalelor a stârnit multe reacții adverse.
La sărituri cu schiurile s-a desfășurat în premieră proba pe echipe-mixt. Slovenia a câștigat medalia de aur, dar principalul punct de discuție a fost o serie de descalificări. Germania, campioană mondială, nu a reușit să ajungă în finală!
Ursa Bogataj și Nika Kriznar, care au luat aur și bronz la proba individuală feminină, au ajutat Slovenia să obțină primul loc alături de Peter Prevc și Timi Zajc. Profitând de haosul din concurs, Comitetul Olimpic Rus a revendicat medalia de argint, iar Canada a intrat în posesia medaliei de bronz.
Tot ce s-a întâmplat însă în concurs a stârnit furie și confuzie în rândul națiunilor grele ale acestui sport, precum Germania, Austria, Norvegia și Japonia.
Germania, care a câștigat patru campionate mondiale succesive, nu a reușit să avanseze mai departe de turul 1, după ce Katharina Althaus, medaliata cu argint în proba individuală, a fost descalificată din cauza costumului.

Haosul de la sărituri a strânit reacții aspre în Germania: "O parodie, dar nu râd"

Oficialii națiunilor afectate nu au ezitat să-și exprime frustrarea. "Pentru mine este un teatru de păpuși. Tot sezonul costumele au fost o problemă", a declarat antrenorul echipei naționale a Germaniei, Stefan Horngacher, potrivit The Guardian. "Sunt incredibil de supărat și nu înțeleg. Am avut super sărituri, nu poți decât să fii dezamăgit de asta. ". Stefan Horngacher a fost unul dintre marii săritori ai Austriei în anii 1990-2000, cu 15 podiumuri individuale în Cupa Mondială și două medalii de bronz la JO 1994 și 1998.
Antrenorul a dezvăluit apoi că Althaus a purtat același costum ca la evenimentul individual de sâmbătă. Dacă greutatea ei a scăzut de atunci, costumul sportivei ar fi trebui ajustat. "Aceasta este o parodie, dar nu râd", a spus șeful sporturilor nordice din Germania, Horst Huttel. "Este scandalos că acest lucru se întâmplă cu cele mai mari patru națiuni de sărituri cu schiurile ", a continuat oficialul.
Silje Opseth, una dintre cele două norvegiene care au suferit în acest concurs, a spus: "Sunt doar șocată. Nu înțeleg nimic despre ce s-a întâmplat. " Colega ei Anna Odine Strom, de asemenea, descalificată, a spus că oficialii au folosit o metodă diferită pentru a le măsura costumele. "A fost puțin ciudat. Este un pic și rezultatul faptului că am fost în carantină și nu am mâncat corespunzător toată săptămâna. "
Japoneza Sara Takanashi și Daniela Iraschko-Stolz din Austria au fost celelalte care au avut de suferit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo