Spectacol în prima reprezentație a săritorilor cu schiurile din 2021. Halvor Granerud a redevenit omul numărul unu, așa cum a fost și pe final de 2020, în timp ce slovenul Anze Lanisek a ratat o clasare în Top 3 după o greșeală extrem de costisitoare la aterizare, după un zbor excelent, de 138,5 m, la ultima săritură din concurs.
La Garmisch-Partenkirchen, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, Turneul celor patru trambuline a revenit la formatul standard, cu perechi eliminatorii în manșa întâi. Cei 25 de câștigători plus cei mai buni cinci învinși din manșa întâi vor evolua mai departe în manșa a doua, care va decide câștigătorul acestei a doua etape din "4 Hills" - ultima programată în Germania.
Organizatorii au luat decizia de a ridica bara de start cu o poziție înaintea ultimelor zece perechi de săritori, iar reprezentanții Poloniei au făcut spectacol la Garmisch-Partenkirchen, după ce participarea lor în Turneul celor patru trambuline a fost amenințată de un test fals pozitiv de Covid-19. Cu o săritură de 139 de metri, câștigătorul de anul trecut al "Vulturului de Aur", Dawid Kubacki s-a instalat confortabil la locul de onoare al primei manșe, fiind devansat doar la penultima săritură din concurs de liderul Cupei Mondiale, Halvor Granerud, pentru un punct.
Beijing 2022
Debut perfect pentru români la Beijing! Feldorean și Cacina, calificați în concursul propriu-zis
05/02/2022 LA 08:04
După ce se oprise la jumătate de metru de recordul trambulinei în calificări (143,5 m), norvegianul Granerud și-a continuat evoluția impresionantă: vineri dimineață a câștigat mai întâi sesiunea de teste, apoi și manșa întâi, printr-o săritură de 137 m. Kubacki a rămas cu cea mai lungă săritură din manșa întâi. Polonezul Kamil Stoch a completat podiumul manșei întâi, cu o săritură de 135 m și total de 131,5 puncte, la 7.2 puncte de lider.
Câștigătorul calificărilor, Anze Lanisek, a ratat aterizarea după a doua cea mai lungă săritură a zilei, atingând zăpada cu mâinile în încercarea de a realiza telemarcul. În consecință, a terminat manșa întâi doar pe locul 18.
Germanul Karl Geiger, câștigătorul etapei de la Oberstdorf, a evoluat sub așteptări în manșa întâi de pe trambulina Olyimpiaschanze, ratând prezența în Top 10, după o săritură de doar 132,5 metri care l-a plasat pe locul 14. Nici austriacul Stefan Kraft nu a avut o evoluție prea bună, deținătorul Globului de Cristal neputând să își ascundă frustrarea după o aterizare trântită pentru care a fost taxat la notele pentru stil (locul 13).
Fostul câștigător al Cupei Mondiale, Severin Freund a ratat calificarea în manșa decisivă.

Rezultate Garmisch-Partenkirchen, manșa întâi

https://i.eurosport.com/2021/01/01/2964100.jpg
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Oberstdorf
Kobayashi a câștigat prima etapă a Turneului celor 4 Trambuline! Cum a arătat podiumul la Oberstdorf
29/12/2021 LA 17:39