Campionatul Mondial de zbor cu schiurile a oferit de fiecare dată un amplu spectacol, iar ediția din acest an nu a făcut excepție. Chiar dacă această competiție nu s-a disputat ca de obiecei în luna martie, iar condițiile meteo nu au fost cele mai prielnice zborurilor lungi, sportivii au oferit un spectacol deosebit, iar suspansul a fost prezent până la ultima săritură.

Competiția a început ieri, când au avut loc primele 2 manșe. După prima zi, germanul Karl Geiger a fost lider, reușind 2 sărituri impresionante (241 și 223,5 de metri) și având un stil excelent. Acesta i-a devansat în clasament pe Helvor Granerud, liderul la zi al Cupei Mondiale, și pe compatriotul său Markus Eisenbichler, marele favorit înaintea competiției, dar diferențele au fost de numai câteva puncte, astfel că verdictul s-a amânat pentru astăzi.

Titisee-Neustadt
Kamil Stoch, pe podiumul "all-time" la victorii în Cupa Mondială. Rezultatele de la Titisee-Neustadt
11/01/2021 LA 08:22

Karl Geiger a câștigat Campionatul Mondial de zbor cu schiurile

Germanul și-a mărit avansul în fruntea clasamentului, câștigând manșa a 3-a cu o săritură de 240,5 metri și doar novergianul Granerud a ținut aproape în ierarhia generală, dar totuși acesta avea de recuperat o diferență de aproape 8,7 puncte la ultima săritură.

Granerud a reușit să zboare 243 de metri în ultima manșă, punând astfel o presiune imensă pe umerii lui Geiger, care a sărit ultimul. Neamțul nu a avut o evoluție impresionantă, iar suspansul a atins cote înalte în final. În cele din urmă cei 231,5 metri atinși de Geiger la ultimul salt i-a adus punctajul necesar pentru a deveni în premieră campion mondial de zbor cu schiurile. Diferența dintre Geiger și Granerud a fost de numai 0,5 puncte, una infimă în acest sport.

Pe poziția a 3-a a încheiat un alt german, Markus Eisenbichler, acesta devansându-l pe Michael Hayboeck în lupta pentru medalia de bronz. Competița de la Planica nu s-a încheiat, mâine urmând a avea loc întrecerea pe echipe, care va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport 4k și Eurosport Player cu începere de la ora 17:00.

Bischofshofen
Turneul celor patru trambuline: Victorie clară pentru Kamil Stoch în lupta pentru "Vulturul de Aur"
06/01/2021 LA 15:34
Bischofshofen
Ziua decisivă în lupta pentru "Vulturul de Aur": Stoch, Kubacki sau Granerud?
06/01/2021 LA 12:21