Kamil Stoch este marele câștigător al etapei de la Innsbruck a Turneului celor patru trambuline: experimentatul polonez a obținut prima sa victorie în noul sezon de Cupă Mondială și a devenit lider la general în cursa pentru "Vulturul de Aur". În plus, Stoch (33 ani) va intra cu avans de peste 15 puncte în fața tuturor urmăritorilor în "finala" de la Bischofshofen.

"Nu am cuvinte. A fost o zi excelentă pentru mine, sărituri bune. Zburam și zâmbeam. Dar nu a fost simplu, pentru că am avut probleme chiar și cu cele mai elementare lucruri, am avut emoții. Trebuie să mă concentrez pe mine mult mai mult", a declarat Stoch la finalul întrecerii de duminică. În acest moment, Stoch are prima șansă pentru a câștiga a treia oară în carieră Turneul celor patru trambuline, rezultat în urma căruia i-ar egala pe germanul Helmut Recknagel și norvegianul Bjørn Wirkola în topul celor mai multe victorii în tradiționala competiție de la cumpăna dintre ani (top dominat de finlandezul Janne Ahonen cu cinci victorii).

Titisee-Neustadt
Kamil Stoch, pe podiumul "all-time" la victorii în Cupa Mondială. Rezultatele de la Titisee-Neustadt
11/01/2021 LA 08:22

Este al 11-lea sezon consecutiv în care Stoch obține victorie în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, performanță unică în istorie, potrivit presei din Polonia. "Voi continua să muncesc, încercând să îmbunătățesc săriturile pe cât posibil. Iubesc să sar aici, iubesc Innsbruck-ul și mă bucur că am reușit să arăt astfel de sărituri aici", a mai declarat triplul campion olimpic, potrivit aceleiași surse.

Dezamăgire fără margini pentru Granerud și Geiger la Innsbruck

Cei doi lideri de până acum ai ediției 2020 a Turneului celor patru trambuline, Karl Geiger și Halvor Granerud, au suferit mult la Innsbruck. Câștigându-și duelurile eliminatorii din manșa întâi, ei și-au asigurat automat calificarea mai departe, însă prezența în coada clasamentului, pe locurile 29 și 30, le-a redus semnificativ șansele pentru victoria finală.

Granerud nu și-a ascuns nemulțumirea după locul 15 obținut în cele din urmă, cu sărituri de 116,5 m și 127,5 m: "Ăsta este Innsbruck-ul. Regret să spun asta, dar niciodată nu mi-a mers bine aici".

Geiger, câștigătorul de la Oberstdorf, a încheiat pe 16. "Este destul de descurajant, este destul de amar. E dificil cu ce s-a întâmplat astăzi aici. Dar, ce a fost, a fost", a declarat germanul, citat de Ski Springen.

Stefan Horngacher, antrenorul echipei Germaniei a vorbit despre o greșeală tehnică pe zona de elan în cazul lui Geiger, la prima săritură: "Asta l-a costat multe puncte. Dar au luptat excelent în manșa a doua. Băieții au dat totul, nu pot să fiu supărat pe ei".

  • Turneul celor patru trambuline continuă marți și miercuri (5-6 ianuarie), tot în Austria, la Bischofshofen. Competiția este transmisă de Eurosport și Eurosport Player.
Bischofshofen
Kamil Stoch și victoria întregii Polonii în Turneul celor patru trambuline și în fața Covid-19
06/01/2021 LA 19:28
Bischofshofen
Turneul celor patru trambuline: Victorie clară pentru Kamil Stoch în lupta pentru "Vulturul de Aur"
06/01/2021 LA 15:34