De MARIAN URSESCU
Campioană olimpică în 2018, la PyeongChang, în proba de coborâre, Sofia Goggia a avut parte de o căzătură teribilă la etapa de Cupă Mondială de la Cortina d’Ampezzo pe 23 ianuarie și este în pericol să rateze cel mai important obiectiv al sezonului, Jocurile Olimpice.
La jumătatea cursei, Sofia a pierdut complet controlul și s-a răstrunat, iar spectatorii prezenți și-au pus mâinile la ochi!
Beijing 2022
Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, pentru JO de iarnă din 2026
20/02/2022 LA 13:25
https://i.eurosport.com/2022/01/24/3296375.jpg
Sofia Goggia, căzătură oribilă la Cortina D'Ampezzo! Reacția adversarelor a vorbit de la sine
De trei ori medaliată la schi alpin la Jocurile Olimpice, starul American Lindsay Vonn a dezvăluit că o va susține necondiționat pe buna sa prietenă să poată lua startuș la Beijing.
"A fost atât de dominantă în acest sezon și sunt atât de fericită pentru ea. S-a prăbușit la Cortina d’Ampezzo, dar sunt sigură că va reveni la coborârea olimpică. Sper ca să o pot ajuta prin încurajările mele", a declarant Lyndsay pentru olympics. com.
Scenariile medicale au arătat că italianca de 29 de ani a suferit o entorsă la genunchiul stâng, și-a rupt partial ligamentul încrucișat și a suferit și o fractură minoră a unui os peroneu, la picior.
6 NUME MARI DE URMĂRIT LA JOCURILE OLIMPICE DE LA BEIJING 2022
Lindsay Vonn (37 de ani) a fost și ea obligată să renunțe din cauza accidentărilor la sezoanele 2013 și 2014. A ratat inclusiv concursul olimpic de la Soci 2014, desi, ca și Goggia, era considerată mare favorită. În 2019 a anunțat că se retrage pentru că desele accidentări nu mai conteneau. "Înțeleg perfect poziția în care se află Sofi acum. ”E o poziție dificilă și dureroasă dar mai are încă o mare oportunitate. Trebuie să fie conștientă de asta, să se agate cu unghiile de ea!", a subliniat Vonn.

Goggia: "Vonn are sufletul presărat cu praf de stele!"

”Sofi este ca și fata mea, a fost întotdeauna grozavă. Avem un respect reciproc una față de cealaltă, și ea are multe accidentări. Este, de asemenea, o mare iubitoare de câini, ca și mine. Și e dependent de adrenalină”, a mai adăugat Lindsay.
https://i.eurosport.com/2022/01/03/3280216.jpg
"Sunt mulți spotivi care au avut success în sport, dar nu sunt mulți care au lăsat ceva în urmă. Ea a avut un impact major asupra generațiilor de schiori. Lindsay are o sensibilitate incredibilă și este foarte umană. Este o campioană care are ochi pentru oricine și, ca să fii așa, trebuie să ai sufletul presărat cu praf de stele", a spus la rândul său Goggia pentru Olympics.com.
EVA TOFALVI: "A FOST O ONOARE ȘI O MÂNDRIE SĂ FIU PORT-DRAPELUL ROMÂNIEI DE TREI ORI!"
Rămâne de văzut dacă Sofia Goggia va putea să se reface până la concursul olimpic. După căzătura de la Cortina d’Ampezzoea a postat pe contul său de Instagram. ”Dacă aceste este planul pe care mi l-a rezervat Dumnezeu, nu pot decât să-mi deschid brațele, să-l primesc și să-l accept. Voi merge mai departe”.
Jocurile Olimpice de Iarnă se desfășoară la Beijing între 4 și 20 februarie și vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport sau pe platforma Eurosport Player.
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond masculin, 50 de km
20/02/2022 LA 13:09
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond, 30 de km feminin
20/02/2022 LA 13:00