Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Schiorii italieni au analizat pistele de coborâre și Super G din China: "Pe o scară de la 0 la 10, dificultatea e de 7"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 01/02/2022 la 23:39 GMT+2

Italia are o echipa fantastică la schi alpin pentru JO 2022, cu nu mai puțin de 16 reprezentanți. Cei mai cunoscuți au făcut o descriere a pistei olimpice de la Yanqing, "muntele misterelor"

Yanqing ski alpin

Credit imagine: facebook

De MARIAN URSESCU
11 medalii sunt puse în joc la schi alpin, iar Italia este una dintre țările bine reprezentate. Sunt nume sonore în lotul Italian, atât la feminine, cât și la masculin. Sofia Goggia, Elena Curtoni, Frederica Brignone, Francesca Marsaglia sunt cele mai importante sportive la feminin. La masculin vor lua startul între alții Christof Innerhofer, Dominik Paris sau Matteo Marsaglia.
Italienii au ajuns deja pe muntele Yanqing, muntele misterelor cum a fost supranumit, și au făcut pentru Gazzetta dello Sport o scurtă caracterizare a traseelor. Schiorii sunt impresionați. "Nu ai cum să nu fii uimit. Totul este faraonic, chinezii nu au scutit nicio cheltuială pentru infrastructură, iar în Satul Olimpic se mănâncă destul de bine", au scris cei de la Gazzetta.
Christof Innerhofer, Super G Wengen 2022

Va fi zăpadă artificială. Zăpada naturalănu depășește 5 centimetri, medie pe an!

Toată lumea a încercat să găsească indicia, informații despre traseele pe care se vor disputa cursele de schi. Au fost imagini din satelit, poze, dar au rămas puține informații despre muntele care va găzdui întrecerile olimpice. Yanqing e situat la 90 de kilometri nord-vest de Beijing, într-o zonă în care ninge foarte, foarte puțin. În medie, 5 centimetri pe an! Pârtiile sunt expuse la soare, dar și maturate de vânt. În plus, e foarte frig, minus 15 grade constant.
Șapte pârtii au fost construite în zonă, dar doar patru vor fi folosite pentru Jocurile Olimpice. Panta maximă este de 68 la sută, în zona în care începe coborârea.

Nu sunt piste pentru turiști, sunt prea periculoase

Christof Innerhofer are 37 de ani este vicecampion olimpic la Soci, la coborâre, și medaliat cu bronz la combinată. A vorbit după primul său antrenament. " Mi s-a părut o pistă diferită față de cele din Cupa Mondială. Pe o scară de la 0 la 10, aș spune că dificultatea este de 7. Este o pistă în mișcare, fără părți netede. Nu sunt săritoare, ci mai mult denivelări. Nu cred că la coborârea de duminică se vor depăși două minute ", a spus Innerhoger pentru sursa citată.
yanqing vedere de ansamblu
" Nu sunt pârtii ușoare, sunt abrupte și nu sunt pentru turiști, după părerea mea. Chiar dacaă ei vor să învețe apoi oamenii să schieze. Pe lângă vânt, un alt factor de luat în seamă va fi schiul. Zăpada mi s-a părut un pic murdară, parcă era cu nisip, așa că marginea schiurilor este în pericol ", a declarat și Alberto Ghidoni, șeful delegației de schi alpin a Italiei.
România are doi reprezentanți în probele de schi alpin: Maria Constantin și Alexandru Ștefaănescu.
Prima cursă în programul olimpic va fi pe 6 februarie, coborârea masculină.
Jocurile Olimpice de Iarnă se desfășoară la Beijing între 4 și 20 februarie și vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport sau pe platforma Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo