De MARIAN URSESCU
11 medalii sunt puse în joc la schi alpin, iar Italia este una dintre țările bine reprezentate. Sunt nume sonore în lotul Italian, atât la feminine, cât și la masculin. Sofia Goggia, Elena Curtoni, Frederica Brignone, Francesca Marsaglia sunt cele mai importante sportive la feminin. La masculin vor lua startul între alții Christof Innerhofer, Dominik Paris sau Matteo Marsaglia.
Italienii au ajuns deja pe muntele Yanqing, muntele misterelor cum a fost supranumit, și au făcut pentru Gazzetta dello Sport o scurtă caracterizare a traseelor. Schiorii sunt impresionați. "Nu ai cum să nu fii uimit. Totul este faraonic, chinezii nu au scutit nicio cheltuială pentru infrastructură, iar în Satul Olimpic se mănâncă destul de bine", au scris cei de la Gazzetta.
Beijing 2022
Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, pentru JO de iarnă din 2026
20/02/2022 LA 13:25
https://i.eurosport.com/2022/01/13/3287357.jpg

Va fi zăpadă artificială. Zăpada naturalănu depășește 5 centimetri, medie pe an!

Toată lumea a încercat să găsească indicia, informații despre traseele pe care se vor disputa cursele de schi. Au fost imagini din satelit, poze, dar au rămas puține informații despre muntele care va găzdui întrecerile olimpice. Yanqing e situat la 90 de kilometri nord-vest de Beijing, într-o zonă în care ninge foarte, foarte puțin. În medie, 5 centimetri pe an! Pârtiile sunt expuse la soare, dar și maturate de vânt. În plus, e foarte frig, minus 15 grade constant.
EVA TOFALVI: "A FOST O ONOARE ȘI O MÂNDRIE SĂ FIU PORT-DRAPELUL ROMÂNIEI DE TREI ORI!"
Șapte pârtii au fost construite în zonă, dar doar patru vor fi folosite pentru Jocurile Olimpice. Panta maximă este de 68 la sută, în zona în care începe coborârea.

Nu sunt piste pentru turiști, sunt prea periculoase

Christof Innerhofer are 37 de ani este vicecampion olimpic la Soci, la coborâre, și medaliat cu bronz la combinată. A vorbit după primul său antrenament. " Mi s-a părut o pistă diferită față de cele din Cupa Mondială. Pe o scară de la 0 la 10, aș spune că dificultatea este de 7. Este o pistă în mișcare, fără părți netede. Nu sunt săritoare, ci mai mult denivelări. Nu cred că la coborârea de duminică se vor depăși două minute ", a spus Innerhoger pentru sursa citată.
https://i.eurosport.com/2022/02/01/3301811.jpg
" Nu sunt pârtii ușoare, sunt abrupte și nu sunt pentru turiști, după părerea mea. Chiar dacaă ei vor să învețe apoi oamenii să schieze. Pe lângă vânt, un alt factor de luat în seamă va fi schiul. Zăpada mi s-a părut un pic murdară, parcă era cu nisip, așa că marginea schiurilor este în pericol ", a declarat și Alberto Ghidoni, șeful delegației de schi alpin a Italiei.
România are doi reprezentanți în probele de schi alpin: Maria Constantin și Alexandru Ștefaănescu.
CHINA SE PREGĂTEȘTE DE TURNEUL OLIMPIC DE HOCHEI CU JUCĂTORI CANADIENI, AMERICANI ȘI RUȘI
Prima cursă în programul olimpic va fi pe 6 februarie, coborârea masculină.
Jocurile Olimpice de Iarnă se desfășoară la Beijing între 4 și 20 februarie și vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport sau pe platforma Eurosport Player.
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond masculin, 50 de km
20/02/2022 LA 13:09
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond, 30 de km feminin
20/02/2022 LA 13:00