Ana Maria Popescu a demonstrat încă o dată că este printre cele mai mari sportive pe care le-a dat România în ultimii 20 de ani.
În cele ce urmează am selectat 10 momente edificatoare din cariera marii sportive, care astăzi a reușit să pună din nou România pe harta sportului mondial, aducând delegației tricolore prima medalie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Nu a fost să fie aur, însă argintul cucerit în capitala Japoniei va rămâne o performanță istorică.

Ana Maria Popescu - 10 momente care au definit o carieră de vis

Tokyo 2020
Ana Maria Popescu, după JO de la Tokyo! "Sportivii români nu știu să se bucure de rezultat"
16/08/2021 LA 09:30
1. Campioană națională la senioare la numai 15 ani
2. La primul Campionat Mondial de cadeți a terminat pe locul 28, dar a răbufnit la final. Deși avea numai 15 ani, Ana a spus "Copii din alte țări era cu haine curate și noi avea echipementul rupt și îngălbenit de vreme". Atunci și-a promis că va domina lumea scrimei!
3. La 16 ani a fost în finala Europeanului de cadeți, după mutarea în București la Steaua și a fost comparată de Laura Badea.
4. La 17 ani, Ana a luat primul titlu mondial la juniori. "La doar 17 ani și jumătate, sportiva din Craiova a uimit pe toată lumea printr-o inteligență tactică sclipitoare" au scris specialiștii după succesul din Antalya.
5. Primul dintre cele 7 titluri europene a venit în 2006. La Izmir, Ana a fost magistrală în disputa cu Ungaria și victoria a fost la limită, 33-32

Ana Maria Popescu a participat la 4 ediții a Jocurilor Olimpice

6. La a 2-a participare la Jocurile Olimpice, Ana Maria Brânză a câștigat medalia de argint. Spadasina din Craiova a condus cu 12-10 în finala de la Beijing, dar a pierdut dramatic aurul în fața numărului 1 mondial, Britta Heidemann.
7. Power Puff Girls (Brânză, Gherman, Dinu și Măroiu) au dominat scrima mondială cu titlurile din 2010 și 2011.
8. La Jocurile Olimpice din 2012, Ana Maria Brânză a surprins pe toată lumea cu mască tricoloră. A fost pentru prima dată în istoria scrimei când un sportiv opta pentru o astfel de mască în mai multe culori. A devenit acum o adevărată modă printre spadasini.
9. 2016, Rio. Ana Maria Brânză a fost liderul unei echipe care a reușit să aducă sigurul aurul olimpic delegației României. Tușa decisivă a Anei a rămas în memoria colectivă a fanilor.
10. Ana Maria Brânză a ajuns la 36 de ani un model pentru toți românii. Prestația ei de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 ne-a demonstrat de ce este atât de iubită. Românca a ajuns până în finală, dar a fost învinsă la tușa decisivă de chinezoaica Sun Yiwen. Eșecul este dureros, dar medalia de argint obținută de sportiva noastră dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de valoroasă este Ana Maria Popescu.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
"Acesta este următorul meu obiectiv ambițios!" Ce planuri are Ana-Maria Popescu după JO de la Tokyo
11/08/2021 LA 16:04
Tokyo 2020
Ana-Maria Popescu a făcut pace cu Eduard Novak. Mesaj de mare campioană şi de mare patriotă
29/07/2021 LA 10:14