Ana Maria Popescu a demonstrat încă o dată că este printre cele mai bune produse ale sportului românesc din ultimii 20 de ani. Ajunsă la 36 de ani, spadasina a mai adăugat o medalie în palmaresul său impresionant, cucerind argintul în proba individuală, așa cum o făcuse și la prima ei participare la competiția supremă din sportul mondial (Beijing-2008).
Înfrângerea a fost una dureroasă, la tușa decisivă, dar o medalie rămâne o medalie indiferent de culoarea ei, mai ales când umple o vitrină atât de plină cum este cea a Anei Maria Popescu.

Jocurile Olimpice: Punctele reușite de Ana Maria Popescu în finala de spadă

Tokyo 2020
Ana Maria Popescu, după JO de la Tokyo! "Sportivii români nu știu să se bucure de rezultat"
16/08/2021 LA 09:30

Ana Maria Popescu, reacție acidă după ce a cucerit argintul la Tokyo

La final, spadasina a avut o replică acidă, trimițând câteva săgeți către mai marii sportului românesc, care, în opinia sa, nu au bugetat scrima așa cum ar fi trebuit în ultimii ani.
"Sper ca de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună "Brânză a pierdut aurul" (n.r. insinuare la faptul că acum 13 ani, când a luat argint la Beijing, i s-a reproșat pe ocolite că a pierdut medalia de aur). Sper ca medalia asta să cântărească suficient, cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească", a fost prima reacţie a Ana Mariei Popescu pentru TVR.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
"Acesta este următorul meu obiectiv ambițios!" Ce planuri are Ana-Maria Popescu după JO de la Tokyo
11/08/2021 LA 16:04
Tokyo 2020
Ana-Maria Popescu a făcut pace cu Eduard Novak. Mesaj de mare campioană şi de mare patriotă
29/07/2021 LA 10:14