”Mă bucur că după 13 ani de zile am văzut mai puține titluri cu ”Brânză a pierdut aurul”, dar încă mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul. Că un loc la Jocurile Olimpice se câștigă, oricum ar fi el și simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câștigat”, a declarat ea.
”Mi-aș dori ca de acum înainte asta să vorbim despre sportivii români, indiferent de sport. Toți colegii mei de acolo muncesc. Foarte mult. Am citit toate comentariile și toate declarațiile din ultimele zile. Și am rămas cu același gust ca la Rio 2016 înainte să luăm aurul. Nu este ok, oameni buni. Indiferent dacă venim cu medalii sau nu, noi muncim la fel”, a adăugat ea.

Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu a avut un mesaj pentru ministrul Novak

Tokyo 2020
Ana Maria Popescu, după JO de la Tokyo! "Sportivii români nu știu să se bucure de rezultat"
16/08/2021 LA 09:30
Ana Maria Popescu a pus din nou România pe harta sportului mondial. Spadasina a câștigat argintul în proba individuală de la Tokyo, aducând astfel prima medalie delegației române la Jocurile Olimpice din Japonia.
Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a comentat performanța extraordinară a Anei Maria Popescu, pe care a felicitat-o, menționând chiar că argintul obținut ieri reprezintă pentru el un aur. Șeful sportului românesc a vorbit și despre situația materială pe care a sugerat-o sportiva, fiind convins că nici cu un buget mai mare pentru Federația Română de Scrimă perfomanța spadasinei nu putea fi mai mare.
"După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica.”, a afirmat el.
Răspunsul ei a venit astăzi.
Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul pe care u n-am fost în stare să-l iau.
Ana Maria a continuat: ”Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de cinci milioane, dar mai avem timp să mi-l dați, ac să facem o sală nouă pentru copii”.
Dacă eu am reușit, fiecare copil trebuie să înțeleagă că are o șansă și este datoria noatră să îi susținem, mai ales când sunt jos. Visați, oameni buni și credeți în visul vostru, chiar și atunci când pare imposibil.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
"Acesta este următorul meu obiectiv ambițios!" Ce planuri are Ana-Maria Popescu după JO de la Tokyo
11/08/2021 LA 16:04
Tokyo 2020
Ana-Maria Popescu a făcut pace cu Eduard Novak. Mesaj de mare campioană şi de mare patriotă
29/07/2021 LA 10:14