Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Nu dorm de ieri dimineață!" Reacția Mariei Brânză, după argintul cucerit de fiica sa la Tokyo

Andrei Bobeica

Actualizat 24/07/2021 la 17:53 GMT+3

România are deja o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Holt Gold im Damendegen: Ana Maria Branza

Credit imagine: SID

Ana Maria Popescu a cucerit argintul în proba individuală feminină de spadă, după ce a pierdut finala în fața spadasinei din China, Yiwen Sun, scor 10-11, după "tușa de aur".

Maria Brânză, după medalia cucerită de fiica sa

Ana Maria Popescu a luptat impecabil pentru a aduce o medalie României și a reușit în stil de mare campioană. Chiar dacă a pierdut în ultimul act, Ana Maria Popescu a cucerit argintul și a adus prima medalie pentru România de la Jocurile Olimpice, de la Tokyo.
Mama spadasinei a vorbit despre performanța realizată de fata sa și este de părere că Yiwen Sun nu a fost mai bună decât Ana Maria.
"N-am plâns, dar mai e timp, că nu s-a terminat ziua. Nu dorm de ieri dimineață, pentru că azi-noapte mi-a fost frică să adorm să nu-l ratez pe Iulică (n.r - Iulian Teodosiu, locul 16 în prova individuală de sabie), apoi pe Ana. Din aproape în aproape, am ajuns la finala de acum. Pentru mine, prioritatea e exact ca la lovitura de la 11 metri. Era un vis frumos al ei, al nostru, dar azi s-a întâmplat să fie așa.
N-am ce să-i reproșez, a luptat, dar să recunoaștem că chinezoaica a avut puțină șansă, n-a fost mai bună. Acum și-a dorit prea mult această medalie de aur. Vă dați seama că sunt 5 Jocuri Olimpice la care a participat și pentru ea ar fi însemnat foarte mult, dar asta este, n-am ce să zic", a declarat Maria Brânză, la TVR.
Pentru Ana Maria Popescu este a doua medalie de argint, după cea cucerită la Beijing, în 2008, atunci când a fost învinsă de Britta Heidemann.
Ana Maria Popescu și Yiwen Sun s-au duelat și în finala olimpică de la Rio, atunci când România a cucerit aurul pe echipe.
Argintul de la Tokyo este a 17-a medalie adusă de scrima românească la Jocurile Olimpice, 4 de aur, 6 de argint şi 7 de bronz, potrivit Agerpres.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo