Ana Maria Popescu a cucerit argintul în proba individuală feminină de spadă, după ce a pierdut finala în fața spadasinei din China, Yiwen Sun, scor 10-11, după "tușa de aur".

Maria Brânză, după medalia cucerită de fiica sa

Ana Maria Popescu a luptat impecabil pentru a aduce o medalie României și a reușit în stil de mare campioană. Chiar dacă a pierdut în ultimul act, Ana Maria Popescu a cucerit argintul și a adus prima medalie pentru România de la Jocurile Olimpice, de la Tokyo.
Tokyo 2020
Ana Maria Popescu, după JO de la Tokyo! "Sportivii români nu știu să se bucure de rezultat"
16/08/2021 LA 09:30
Mama spadasinei a vorbit despre performanța realizată de fata sa și este de părere că Yiwen Sun nu a fost mai bună decât Ana Maria.
"N-am plâns, dar mai e timp, că nu s-a terminat ziua. Nu dorm de ieri dimineață, pentru că azi-noapte mi-a fost frică să adorm să nu-l ratez pe Iulică (n.r - Iulian Teodosiu, locul 16 în prova individuală de sabie), apoi pe Ana. Din aproape în aproape, am ajuns la finala de acum. Pentru mine, prioritatea e exact ca la lovitura de la 11 metri. Era un vis frumos al ei, al nostru, dar azi s-a întâmplat să fie așa.
N-am ce să-i reproșez, a luptat, dar să recunoaștem că chinezoaica a avut puțină șansă, n-a fost mai bună. Acum și-a dorit prea mult această medalie de aur. Vă dați seama că sunt 5 Jocuri Olimpice la care a participat și pentru ea ar fi însemnat foarte mult, dar asta este, n-am ce să zic", a declarat Maria Brânză, la TVR.
Pentru Ana Maria Popescu este a doua medalie de argint, după cea cucerită la Beijing, în 2008, atunci când a fost învinsă de Britta Heidemann.
Ana Maria Popescu și Yiwen Sun s-au duelat și în finala olimpică de la Rio, atunci când România a cucerit aurul pe echipe.
Argintul de la Tokyo este a 17-a medalie adusă de scrima românească la Jocurile Olimpice, 4 de aur, 6 de argint şi 7 de bronz, potrivit Agerpres.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
"Acesta este următorul meu obiectiv ambițios!" Ce planuri are Ana-Maria Popescu după JO de la Tokyo
11/08/2021 LA 16:04
Tokyo 2020
Ana-Maria Popescu a făcut pace cu Eduard Novak. Mesaj de mare campioană şi de mare patriotă
29/07/2021 LA 10:14