Ana Maria Popescu și-a mai adăugat o medalie în impresionantul său palmares, cucerind argintul în proba individuală de spadă de la Tokyo. Finala a fost una dramatică și totul s-a decis la tușa decisivă în favoarea chinezoaicei Sun Yiwen (11-10).
O astfel de înfrângere este în mod normal dureroasă, dar durerea dispare mai repede atunci când aduce o medalie olimpică unei țări care se bucură tot mai rar de asemenea distincții.
Tokyo 2020
Ana Maria Popescu, după JO de la Tokyo! "Sportivii români nu știu să se bucure de rezultat"
16/08/2021 LA 09:30

Jocurile Olimpice: Punctele reușite de Ana Maria Popescu în finala de spadă

Ana Maria Popescu: "Nu-mi pasă de aurul care e la gâtul lui Sun"

Imediat după festivitatea de premiere, Ana Maria Popescu a vorbit la microfonul TVR și a declarat că se bucură enorm de această medalie, pe care o consideră cea mai muncită din carieră.
"Am 37 de ani, mă dor toate, credeți-mă pe cuvânt. E cea mai muncită și cea mai chinuită medalie din toată cariera mea. Așa că nu-mi pasă de aurul care este la gâtul lui Sun acum. Îmi pasă de bucățica asta de metal pe care mi-am dorit-o pentru mine. Și o am! Dacă la Beijing n-am avut maturitatea necesară să mă bucur de acea medalie, acum sunt foarte muțumită de ce am reușit să fac și e maxim din ce puteam să fac la ce pregătire am avut, la ce chin și la cât contează sportul în România, trebuie s-o spunem și pe asta. A fost minunat ce am reușit să fac astăzi!", a spus Ana Maria Popescu.
Rugată să descrie România în 3 cuvinte, Ana a răspuns: "Medalie de argint!"
În interviul oferit televiziunii publice, spadasina a trimis și câteva săgeți conducătorilor sportului românesc, insinuând că scrima a fost mereu dată la o parte și această disciplină nu a fost bugetat cum ar trebui pentru ca sportivii să aibă condiții mai bune.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
"Acesta este următorul meu obiectiv ambițios!" Ce planuri are Ana-Maria Popescu după JO de la Tokyo
11/08/2021 LA 16:04
Tokyo 2020
Ana-Maria Popescu a făcut pace cu Eduard Novak. Mesaj de mare campioană şi de mare patriotă
29/07/2021 LA 10:14