Iulian Teodosiu a reușit să termine pe locul 16 în proba de sabie a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sportivul român, care a se află la prima experiență la o ediție de Jocuri Olimpice, a fost învins în optimile de finală de italianul Enrico Berre cu scorul de 15-12, după un meci în care a luptat până la final pentru șansele sale. În primul său meci de la Tokyo, Iulian Teodosiu a reușit o victorie foarte importantă pentru moralul său, după ce a trecut de un alt italian, capul de serie numărul 3, Luca Curatoli, scor 15-11.

Rareș Dumitrescu: "Sperăm să continuăm așa și peste trei ani la Paris să luăm o medalie"

Rareș Dumitrescu, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra și antrenorul lui Iulian Teodosiu, este mulțumit de performanța elevului său. Iulian Teodosiu s-a calificat în extremis la Tokyo și s-a descurcat onorabil într-o competiție diferită de campionatele mondiale sau europene. "Eu sunt mulțumit de evoluția pe care a avut-o. El este pe un trend ascendent, după ce ne-am calificat la ultimul concurs. Anul trecut nu mai spera nimeni nici la calificare. Acum am venit aici, am intrat pe tabloul de 32, am bătut capul de serie nr. 3, italianul Luca Curatoli, cu multă experiență și care se mișcă foarte bine, și a pierdut destul de greu în optimi la alt italian (Enrico Berre), la fel, cu o experiență foarte bogată, mult mai obișnuiți cu genul ăsta de competiții. Iulian este la prima ediție de Jocuri Olimpice, sperăm să continuăm așa și peste trei ani la Paris să reușim să luăm și noi medalie", a spus Rareș Dumitrescu pentru Agerpres.
Tokyo 2020
Ana Maria Popescu, după JO de la Tokyo! "Sportivii români nu știu să se bucure de rezultat"
16/08/2021 LA 09:30
Tot astăzi, Ana Maria Popescu a reușit să câștige medalia de argint în proba individuală de spadă. Aceasta a fost învinsă dramatic în finală de chinezoaica Sun Yiwen, totul fiind decis la tușa decisivă (11-10).
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
"Acesta este următorul meu obiectiv ambițios!" Ce planuri are Ana-Maria Popescu după JO de la Tokyo
11/08/2021 LA 16:04
Tokyo 2020
Ana-Maria Popescu a făcut pace cu Eduard Novak. Mesaj de mare campioană şi de mare patriotă
29/07/2021 LA 10:14