Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rareș Dumitrescu după parcursul lui Iulian Teodosiu de la Tokyo: "Sper să luăm o medalie la Paris"

Alex Masgras

Publicat 24/07/2021 la 19:52 GMT+3

Iulian Teodosiu a ajuns în primii 16 la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba individuală de sabie iar Rareș Dumitrescu, antrenorul său și fost medaliat cu argint la Londra în 2012, este optimist în ceea ce privește Jocurile Olimpice de la Paris.

Iulian Teodosiu la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Credit imagine: Getty Images

Iulian Teodosiu a reușit să termine pe locul 16 în proba de sabie a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sportivul român, care a se află la prima experiență la o ediție de Jocuri Olimpice, a fost învins în optimile de finală de italianul Enrico Berre cu scorul de 15-12, după un meci în care a luptat până la final pentru șansele sale. În primul său meci de la Tokyo, Iulian Teodosiu a reușit o victorie foarte importantă pentru moralul său, după ce a trecut de un alt italian, capul de serie numărul 3, Luca Curatoli, scor 15-11.

Rareș Dumitrescu: "Sperăm să continuăm așa și peste trei ani la Paris să luăm o medalie"

Rareș Dumitrescu, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra și antrenorul lui Iulian Teodosiu, este mulțumit de performanța elevului său. Iulian Teodosiu s-a calificat în extremis la Tokyo și s-a descurcat onorabil într-o competiție diferită de campionatele mondiale sau europene. "Eu sunt mulțumit de evoluția pe care a avut-o. El este pe un trend ascendent, după ce ne-am calificat la ultimul concurs. Anul trecut nu mai spera nimeni nici la calificare. Acum am venit aici, am intrat pe tabloul de 32, am bătut capul de serie nr. 3, italianul Luca Curatoli, cu multă experiență și care se mișcă foarte bine, și a pierdut destul de greu în optimi la alt italian (Enrico Berre), la fel, cu o experiență foarte bogată, mult mai obișnuiți cu genul ăsta de competiții. Iulian este la prima ediție de Jocuri Olimpice, sperăm să continuăm așa și peste trei ani la Paris să reușim să luăm și noi medalie", a spus Rareș Dumitrescu pentru Agerpres.
Tot astăzi, Ana Maria Popescu a reușit să câștige medalia de argint în proba individuală de spadă. Aceasta a fost învinsă dramatic în finală de chinezoaica Sun Yiwen, totul fiind decis la tușa decisivă (11-10).
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo