Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Modestia lui Williams "l-a enervat" pe Hendry, înainte de Campionatul Mondial: "O prostie totală"

Nicu Savin

Publicat 14/04/2024 la 17:26 GMT+3

Cu puțin timp înainte de debutul Campionatului Mondial, legendarul Stephen Hendry a vorbit despre triumful lui Mark Williams la Tour Championship, unde l-a învins în finală pe Ronnie O'Sullivan. Galezul a fost mereu un munte de modestie și nu s-a pus niciodată pe același calapod cu Ronnie sau John Higgins, colegii săi din "Clasa '92", ceea ce Hendry consideră ceva total eronat.

Mark Williams, campion la British Open! Galezul a atins o bornă istorică, după victoria cu Selby

Mai sunt doar câteva zile până la startul Campionatului Mondial de snooker, iar marile staruri ale acestui sport sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru regalul de la Crucible. Ultimul turneu de dinaintea competiției supreme a fost Tour Championship, iar marele câștigător a fost Mark Williams, care l-a învins în finală pe Ronnie O'Sullivan, scor 10-5, după ce în prealabil trecuse și de Judd Trump (10-4) și Mark Allen (10-5).
Galezul merge astfel la Campionatul Mondial cu un moral excelent și nu poate fi scos din calcule atunci când vine vorba de favoriți. Totuși, după victoria răsunătoare cu O'Sullivan, Williams a dat încă o dată dovadă de o mare modestie și a spus că nu e principalii candidați la titlul mondial în acest an, ci mai degrabă face parte din categoria out-sider-ilor care ar putea produce o surpriză.
"N-am crezut niciodată că voi câștiga turnee la 48 și 49 de ani. Tocmai am câștigat încă unul. Îmi încerc pur și simplu norocul. I-am învins pe Judd Trump, Mark Allen, Ronnie O' Sullivan - cei mai buni trei jucători din lume. Merg la Campionatul Mondial cu o șansă. Nu aș spune că sunt unul dintre favoriți. Sunt întotdeauna unul care merge acolo fără a avea prima șansă, dar probabil că sunt un pariu decent. Am în mod normal o cotă de 25 la 1, 33 la 1, uneori 50 la 1. Sunt întotdeauna un pariu bun în toate direcțiile, presupun", a spus Williams după succesul cu Ronnie de la Manchester.

Stephen Hendry "îl ceartă" pe Mark Willims, înainte de Campionatul Mondial de snooker

Mark Williams este unul dintre cei 3 reprezentanți al celebrei "Clase '92", alături de Ronnie O'Sullivan și John Higgins. Cei 3 coloși ai snookerului și-au adjudecat împreună 98 de turnee de clasament, printre care 14 titluri mondiale (Ronnie are 7, John 4 și Mark 3), câștigându-și respectul etern în rândul celorlalți jucători și al fanilor de pretutindeni. Williams este cel mai puțin titrat dintre cei 3 și a refuzat mereu să se pună pe același calapod cu colegii săi de generație, deși majoritatea specialiștilor consideră că nu a fost cu nimic mai prejos. Modestia maximă a lui Williams chiar l-a enervat pe Stephen Hendry, care a spus că galezul vorbește prostii când spune că nu a fost la nivelul lui Ronnie O'Sullivan sau John Higgins.
"Mark este atât de auto-disprețuitor. Când vorbește de "Clasa '92", spune întotdeauna că nu se compară cu John și Ronnie, că nu e în aceeași ligă cu ei. Este o prostie totală. Este la fel de bun ca oricine când joacă bine. Ronnie a jucat prost în finala de la Tour Championship, dar cred că Mark a contribuit la asta. Ronnie nu a putut concura la toate capitolele jocului. Ronnie obișnuiește să-i hărțuiască pe adversari la masă, prin jocul de siguranță, prin break-uri mari, prin tot. Dar inițiativa a fost în cealaltă parte. Williams este atât de deștept la jocul său de siguranță. Frumusețea la jocul lui Mark Williams este că se plimbă în jurul mesei în același ritm și parcă nu face nimic special, dar este întotdeauna special prin tot ceea ce face. Este incredibil", a spus Stephen Hendry pentru Sportsboom.com, citat de Express.uk.
Mark Williams este pe jumătatea inferioară de tablou la Campionatul Mondial și dacă își va respecta statutul ar trebui să ajungă cel puțin în faza sferturilor de finală. De acolo, misiunea sa se va complica serios, pentru că adversar i-ar fi cel mai probabil Judd Trump. Într-o eventuală semifinală, "The Welsh Potting Machine" l-ar putea înfrunta pe Ronnie O'Sullivan, care nu are un sfert de tablou foarte complicat și în mod normal ar trebui să ajungă în careul d ași.
Campionatul Mondial de snooker va avea loc în periaoda 20 aprilie - 6 mai și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport. Până atunci, toate meciurile din calificări sunt disponibile pe aplicația Eurosport.
Ronnie O'Sullivan, avertizat înainte de Campionatul Mondial: "Trebuie să-și scoată asta din minte"Ronnie O'Sullivan, avertizat înainte de Campionatul Mondial: "Trebuie să-și scoată asta din minte"
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo