Judd Trump a început excelent Openul Irlandei de Nord, turneu pe care l-a câștigat la ultimele 3 ediții, învingându-l de fiecare dată în finală pe Ronnie O'Sullivan. După ce a trecut în primul tur de galezul Andrew Pagget cu 4-1, Trump nu a zăbovit prea mult la masă nici în runda secundă, trecând de chinezul Gao Yang cu 4-0, în urma unor break-uri consistente, de 54, 100, 60 și 52 de puncte.

Judd Trump s-a calificat la pas în 16-imile Openului Irlandei de Nord

Pentru un loc în optimi, Trump va juca împotriva unui alt chinez, Lu Ning, jucător pe care l-a învins în ambele confruntări directe din carieră, ultima dată la UK Championship, în 2020 (6-2).
Northern Ireland Open
John Higgins a pierdut un frame dramatic și apoi a fost eliminat de la Openul Irlandei de Nord
20/10/2022 LA 16:22
Citește și:

Judd Trump, răspuns acid pentru criticile primite în ultima vreme

La finalul partidei de aseară, Trump a fost prezent în studioul Eurosport, unde a vorbit despre prestația sa, dar a abordat și un subiect mai fierbinte în ceea ce-l privește. Recent, John Virgo, unul dintre cei mai renumiți specialiști din snookerul britanic, a afirmat că rezultatele lui Trump din ultima perioadă au fost mai degrabă dezamăgitoare, chiar dacă englezul a câștigat 11 turnee în ultimii doi ani.
Fostul mare jucător din anii '70-'80 a făcut aluzie la faptul că Trump a excelat cu precădere în competițiile de o importanță mai mică, nereușind să performeze la cel mai înalt nivel în turneele Triplei Coroane (UK Championship, Masters și Campionatul Mondial), el având în palmares doar câte un singur trofeu la aceste întreceri.
După ce în urmă cu câteva zile Trump afirmase că Jonh Virgo "nu-și face temele" atunci când vorbește despre jucători, campionul mondial din 2019 i-a oferit o nouă replică acidă renumitului specialist.
"Ca să fiu sincer, tocmai l-am ignorat când a ieșit. Dar, evident, când mi se pun întrebări, am învățat să fiu sincer. Dacă cineva mă critică pentru că am câștigat 6, respectiv 5 turnee în ultimele două sezoane, am câștigat Mastersul și Campionatul Mondial în ultimii trei ani, atunci cred că acest lucru spune mai multe despre el decât despre mine.
Poți să critici pe oricine, dar nu poți să-l critici pe cel mai bun jucător din lume. E ciudat că m-a ales pe mine, pentru că eu am făcut totul foarte bine. Am stabilit recorduri pe care nimeni nu a reușit să le atingă până acum, câștigând 6 turnee într-un sezon și 5 în celălalt, așa că sunt mulțumit de starea mea și pur și simplu nu iau în seamă aceste critici.
Sunt sigur că nu a vrut să spună lucrurile în acest mod. Dar dacă el consideră că am dezamăgit, cred că ar trebui să mă evalueze mai bine, pentru că pentru mine este ceva incredibil să câștigi 11 turnee în 2 sezoane consecutive.", a spus Trump pentru Eurosport.
Openul Irlandei de Nord continuă astăzi cu ultimele meciuri din turul 2 și primele din faza 16-imilor. Jonh Higgins, Ronnie O'Sullivan, Kyren Wilson, Mark Williams, Yan Bingtao, Stuart Bingham, Mark Selby sau Judd Trump sunt printre jucătorii care vor intra astăzi în acțiune la Belfast, iar toate partidele pot fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 sau Eurosport Player.
Programul de azi de la Openul Irlandei de Nord:
ora 12:00
 • Liam Highfield - Ryan Day
 • Rory McLeod - Garry Wilson
 • Chris Wakelin - Tain Pengfei
ora 15:00
 • Lyu Haotian - Mark King
 • John Higgins - Luca Brecel
 • Mitchell Mann - Kyren Wilson
ora 17:00
 • Ronnie O'Sullivan - Alfred Burden
 • Mark Williams - Jak Jones
 • Yan Bingtao - Oliver Lines
ora 21:00
 • Stuart Bingham - Ashley Carty
 • Jimmy Robertson - James Cahill
ora 22:00
 • David Gilbert - Louis Heathcote
 • Judd Trump - Lu Ning
Northern Ireland Open
John Higgins, una dintre cele mai grele închideri de masă din toate timpurile
18/10/2021 LA 07:48
Northern Ireland Open
Mark Allen, victorie dramatică în fața lui Higgins, în finala Openului Irlandei de Nord
18/10/2021 LA 04:38