Mark Williams a fost primul jucător care s-a calificat în sferturile de finală de la Masters. Galezul a avut un început slab în fața lui Yan Bingtao, campionul ediției precedente de la prestigiosul turneu invitațional, fiind condus cu 3-1 la pauză. Ulterior, a recuperat incredibil și s-a impus în final cu 6-4.
Revenirea a fost declanșată printr-una dintre cele mai spectaculoase lovituri ale sezonului. În frame-ul 5, "Willo" se afla în snooker la bila roz, dar a preferat să execute lovitura cu o singură mână. Nu doar că a atins bila obiect, ci a și trimis-o în buzunar, câștigând jocul. De menționat că dacă ar fi comis fault, Bingtao s-ar fi distanța la 4-1.

Mark Williams, lovitura sezonului! Galezul a trimis bila roz în buzunar cu o mână, din snooker

The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
La finalul partidei, triplul campion mondial s-a arătat extrem de entuziasmat de atmosfera creată în celebra Alexandra Palace din Londra, care din 2012 găzduiește al doilea turneu din cadrul "Triplei Coroane" (anul trecut s-a făcut o excepție din cauza pandemiei și Mastersul s-a desfășurat în Milton Keynes), menționând că numai la Cricible jucătorii mai pot simți o asemenea senzație. Mai mult, galezul a sugerat ca Mastersul să devină un turneu de clasament, pentru ca toți jucătorii să poată experimenta atmosfera creată în "Ally Pally".
"Nu am jucat prea multe meciuri aici. De câteva ori am ieșit în primul tur. Am jucat la Masters în vechile locații. La sala de conferințe de la Wembley Arena nu era așa grozav. Aici este fantastic și e păcat că nu toată lumea poate experimenta acest loc.
Mastersul este dedicat exclusiv jucătorilor din Top 16, dar cred că s-ar putea crea un turneu de puncte, cu toți cei 128 de jucători implicați. Cred că este cel mai bun loc unde am jucat vreodată. Este chiar mai bun decât Centrul de Conferințe de la Wembley Arena. Este un loc imens, unde încap 2000 de oameni. E greu de egalat o asemenea atmosferă. Poate doar la Crucible, când se joacă la o singură masă, se mai întâlnește așa ceva, dar acolo este un loc aparte", a spus Williams, citat de eurosport.co.uk.

Mark Williams - John Higgins, duel de gală în sferturile de finală de la Masters

Pentru un loc în semifinale, Mark Williams îl va întâlni pe John Higgins, care a trecut astăzi fără probleme de chinezul Zhao Xintong, scor 6-2.
Istoria confruntărilor dintre Higgins și Williams este veche de 30 de ani, cei doi fiind componenți ai celebrei "Clase '92", alături de Ronnie O'Sullivan. Ultimele întâlniri directe dintre cei doi mari campioni în turnee importante au fost extrem de atractive, astfel că se așteaptă acest lucru și de la duelul lor de la Masters. Galezul s-a impus în finala Campionatului Mondial din 2-19 (18-16), iar scoțianul s-a revanșat în optimiel de la Crucible din sezonul trecut (13-7). În actuala stagiune, Higgins a câștigat singurul meci direct, în joc decisiv (4-3), în optimile de finală de la Openul Irlandei de Nord.
John Higgins și Mark Williams au câștigat fiecare de câte două ori trofeul la Masters. Scoțianul s-a impus în 1999 și 2006, iar galezul în 1998 și 2003.
Mastersul de la Londra va continua în această seară cu partida dintre Shaun Murphy și Barry Hawkins, care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player de la ora 21:00. Mâine vor avea loc alte două meciuri din primul tur: Ronnie O'Sullivan - Jack Lisowski și Mark Selby - Stephen Maguire.
The Masters
"Poate fi campion mondial!" Reacție incredibilă după ce Yan Bingtao a câștigat Masters-ul
18/01/2021 LA 01:01
The Masters
Yan Bingtao, campion la Masters
17/01/2021 LA 23:52