Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Yan Bingtao, campion la Masters: "Se gândea cum va sărbători, dar acum este foarte calm"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 18/01/2021 la 03:19 GMT+2

Yan Bingtao, 20 de ani, a învins trei campioni mondiali în drumul său spre trofeul Masters 2021, însă la ceremonia de premiere a cerut ajutorul prietenei sale pentru a răspunde întrebărilor venite în limba engleză.

Yan Bingtao, campion la Masters 2021

Credit imagine: Eurosport

Yan Bingtao a avut o evoluție senzațională în finala ediției 2021 a Masters-ului, dând dovada unei stăpâniri de sine incredibile pentru un jucător de 20 de ani. Condus în trei rânduri cu avans de două jocuri de către cvadruplul campion mondial John Higgins (4-2, 5-3 și 7-5), jucătorul din China a reușit să îi smulgă dintre degete jocuri extrem de prețioase scoțianului, impunându-se în cele din urmă cu 10-8.
Un singur lucru îl mai încurcă acum pe "Tigrul" Yan Bingtao: engleza. Considerând că încă nu stăpânește suficient de bine limba țării în care s-a născut snookerul, la ceremonia de premiere Yan Bingtao a refuzat din nou să vorbească în limba engleză, preferând să o introducă în arenă pe prietena sa, pentru a-i fi translator. "Este foarte fericit acum. Spune că se gândea cum o să sărbătorească dacă va ajunge aici, dar în acest moment este foarte calm. Deși a pierdut câteva jocuri, nu a avut emoții prea mari. Nu a renunțat niciun moment", a transmis partenera de viață a celui mai tânăr câștigător al Masters-ului din ultimii 26 de ani (de la Ronnie O'Sullivan încoace).
picture

Yan Bingtao, campion la Masters

Proaspătul câștigător al Masters-ului și-a asigurat un cec în valoare de 250.000 de lire sterline. Acesta este al doilea turneu pe care Yan Bingtao l-a câștigat în circuitul profesionist, după Riga Masters (în 2019, pe atunci turneu de puncte).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo