Yan Bingtao a avut o evoluție senzațională în finala ediției 2021 a Masters-ului, dând dovada unei stăpâniri de sine incredibile pentru un jucător de 20 de ani. Condus în trei rânduri cu avans de două jocuri de către cvadruplul campion mondial John Higgins (4-2, 5-3 și 7-5), jucătorul din China a reușit să îi smulgă dintre degete jocuri extrem de prețioase scoțianului, impunându-se în cele din urmă cu 10-8.
Un singur lucru îl mai încurcă acum pe "Tigrul" Yan Bingtao: engleza. Considerând că încă nu stăpânește suficient de bine limba țării în care s-a născut snookerul, la ceremonia de premiere Yan Bingtao a refuzat din nou să vorbească în limba engleză, preferând să o introducă în arenă pe prietena sa, pentru a-i fi translator. "Este foarte fericit acum. Spune că se gândea cum o să sărbătorească dacă va ajunge aici, dar în acest moment este foarte calm. Deși a pierdut câteva jocuri, nu a avut emoții prea mari. Nu a renunțat niciun moment", a transmis partenera de viață a celui mai tânăr câștigător al Masters-ului din ultimii 26 de ani (de la Ronnie O'Sullivan încoace).

Yan Bingtao, campion la Masters

UK Championship
Higgins, victorie la pas în primul tur de la UK Championship
24/11/2021 LA 07:44
Proaspătul câștigător al Masters-ului și-a asigurat un cec în valoare de 250.000 de lire sterline. Acesta este al doilea turneu pe care Yan Bingtao l-a câștigat în circuitul profesionist, după Riga Masters (în 2019, pe atunci turneu de puncte).
British Open
Rezultatele primei zile de la British Open 2021! Ce meciuri sunt programate astăzi
17/08/2021 LA 04:50
Snooker
Campionatul Mondial de snooker | John Higgins a mărturisit prin ce emoții a trecut în primul tur
20/04/2021 LA 12:33