John Higgins, 45 de ani, nu a reușit nici la Masters să întrerupă seceta de trofee începută după triumful din 2018 de la Openul Galez. Deși a condus cu 7-5 în finala de duminică din Marshall Arena, scoțianul a fost nevoit să se recunoască învins, Yan Bingtao suflându-i victoria cu 10-8.
"A fost fantastic! Are un joc atât de complet. Am avut și eu șansele mele, ar fi trebuit să mă desprind la 6-3. Ar fi trebuit să am meciul în mână la 8-5, am avut câteva șanse și în ultimul joc. Sunt devastat, dar tot creditul pentru el. Felicitări, Yan. Este o performanță imensă, la o vârstă atât de fragedă. Am jucat împotriva lui în ultimii ani. Nu prea are ce să mai învețe despre tactică și puntează atât de bine în momentul acesta! E cam de aceeași vârstă cu băiatul meu. Fără discuții, poate fi campion mondial. China este norocoasă să aibă un asemenea jucător", a declarat John Higgins la ceremonia de premiere.

Yan Bingtao, campion la Masters la 20 de ani

Campionatul Mondial
Ronnie O'sullivan, în finala Campionatului Mondial, după o victorie clară în fața lui John Higgins
30/04/2022 LA 13:25
Yan Bingtao a jucat în premieră la Masters, la cel mai puternic turneu invitațional din snookerul profesionist, însă asta nu l-a împiedicat să arate un joc impresionant și o stăpânire de sine incredibilă.
Numărul 11 mondial a făcut vâlvă la Masters încă de la primul meci, în care l-a întors pe Neil Robertson de la 5-3, câștigând trei jocuri consecutiv pentru a avansa pe tablou. Mai departe, Yan Bingtao și-a bătut recordul carierei pentru cel mai mare break reușit în competiție (141 puncte) tocmai în jocul decisiv al duelului din "sferturi" cu Stephen Maguire - acesta rămânând până la capăt al doilea cel mai mare break al turneului. În semifinale, Yan Bingtao l-a învins cu același scor de 6-5 înregistrat și în primele două meciuri pe câștigătorul ediției precedente, Stuart Bingham, după ce acesta condusese cu 4-2 și 5-4.
Duminică, Yan Bingtao a început sesiunea decisivă a finalei cu Higgins cu un joc câștigat la repoziționarea bilei negre, după o revenire încântătoare, lucru pe care l-a mai reușit de altfel până la finalul meciului.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Campionatul Mondial
O'Sullivan & Higgins, comparați la Crucible cu Federer & Nadal: "N-au slăbiciuni, sunt incredibili!"
30/04/2022 LA 05:40
Campionatul Mondial
O'Sullivan a rupt echilibrul în semifinala cu Higgins! Englezul, fabulos în finalul sesiunii a 2-a
29/04/2022 LA 17:11