John Higgins, 45 de ani, nu a reușit nici la Masters să întrerupă seceta de trofee începută după triumful din 2018 de la Openul Galez. Deși a condus cu 7-5 în finala de duminică din Marshall Arena, scoțianul a fost nevoit să se recunoască învins, Yan Bingtao suflându-i victoria cu 10-8.
"A fost fantastic! Are un joc atât de complet. Am avut și eu șansele mele, ar fi trebuit să mă desprind la 6-3. Ar fi trebuit să am meciul în mână la 8-5, am avut câteva șanse și în ultimul joc. Sunt devastat, dar tot creditul pentru el. Felicitări, Yan. Este o performanță imensă, la o vârstă atât de fragedă. Am jucat împotriva lui în ultimii ani. Nu prea are ce să mai învețe despre tactică și puntează atât de bine în momentul acesta! E cam de aceeași vârstă cu băiatul meu. Fără discuții, poate fi campion mondial. China este norocoasă să aibă un asemenea jucător", a declarat John Higgins la ceremonia de premiere.

Yan Bingtao, campion la Masters la 20 de ani

British Open
Rezultatele primei zile de la British Open 2021! Ce meciuri sunt programate astăzi
17/08/2021 LA 04:50
Yan Bingtao a jucat în premieră la Masters, la cel mai puternic turneu invitațional din snookerul profesionist, însă asta nu l-a împiedicat să arate un joc impresionant și o stăpânire de sine incredibilă.
Numărul 11 mondial a făcut vâlvă la Masters încă de la primul meci, în care l-a întors pe Neil Robertson de la 5-3, câștigând trei jocuri consecutiv pentru a avansa pe tablou. Mai departe, Yan Bingtao și-a bătut recordul carierei pentru cel mai mare break reușit în competiție (141 puncte) tocmai în jocul decisiv al duelului din "sferturi" cu Stephen Maguire - acesta rămânând până la capăt al doilea cel mai mare break al turneului. În semifinale, Yan Bingtao l-a învins cu același scor de 6-5 înregistrat și în primele două meciuri pe câștigătorul ediției precedente, Stuart Bingham, după ce acesta condusese cu 4-2 și 5-4.
Duminică, Yan Bingtao a început sesiunea decisivă a finalei cu Higgins cu un joc câștigat la repoziționarea bilei negre, după o revenire încântătoare, lucru pe care l-a mai reușit de altfel până la finalul meciului.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Snooker
Campionatul Mondial de snooker | John Higgins a mărturisit prin ce emoții a trecut în primul tur
20/04/2021 LA 12:33
Campionatul Mondial
Campionatul Mondial de snooker | Yan Bingtao e al 2-lea jucător calificat în optimile de finală
18/04/2021 LA 12:36