Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Poate fi campion mondial!" Reacție incredibilă după ce Yan Bingtao a câștigat Masters-ul

Cezara Paraschiv

Actualizat 18/01/2021 la 03:11 GMT+2

John Higgins a dat dovadă de mult caracter după încă o înfrângere dureroasă, la capătul finalei ediției 2021 a Masters-ului în care a fost depășit de tânărul jucător chinez Yan Bingtao. Scoțianul a dat și un pronostic interesant: Bingtao poate câștiga Campionatul Mondial de snooker, performanță pe care nu a reușit-o până acum niciun jucător din China.

Yan Bingtao | Snooker | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

John Higgins, 45 de ani, nu a reușit nici la Masters să întrerupă seceta de trofee începută după triumful din 2018 de la Openul Galez. Deși a condus cu 7-5 în finala de duminică din Marshall Arena, scoțianul a fost nevoit să se recunoască învins, Yan Bingtao suflându-i victoria cu 10-8.
"A fost fantastic! Are un joc atât de complet. Am avut și eu șansele mele, ar fi trebuit să mă desprind la 6-3. Ar fi trebuit să am meciul în mână la 8-5, am avut câteva șanse și în ultimul joc. Sunt devastat, dar tot creditul pentru el. Felicitări, Yan. Este o performanță imensă, la o vârstă atât de fragedă. Am jucat împotriva lui în ultimii ani. Nu prea are ce să mai învețe despre tactică și puntează atât de bine în momentul acesta! E cam de aceeași vârstă cu băiatul meu. Fără discuții, poate fi campion mondial. China este norocoasă să aibă un asemenea jucător", a declarat John Higgins la ceremonia de premiere.

Yan Bingtao, campion la Masters la 20 de ani

Yan Bingtao a jucat în premieră la Masters, la cel mai puternic turneu invitațional din snookerul profesionist, însă asta nu l-a împiedicat să arate un joc impresionant și o stăpânire de sine incredibilă.
Numărul 11 mondial a făcut vâlvă la Masters încă de la primul meci, în care l-a întors pe Neil Robertson de la 5-3, câștigând trei jocuri consecutiv pentru a avansa pe tablou. Mai departe, Yan Bingtao și-a bătut recordul carierei pentru cel mai mare break reușit în competiție (141 puncte) tocmai în jocul decisiv al duelului din "sferturi" cu Stephen Maguire - acesta rămânând până la capăt al doilea cel mai mare break al turneului. În semifinale, Yan Bingtao l-a învins cu același scor de 6-5 înregistrat și în primele două meciuri pe câștigătorul ediției precedente, Stuart Bingham, după ce acesta condusese cu 4-2 și 5-4.
Duminică, Yan Bingtao a început sesiunea decisivă a finalei cu Higgins cu un joc câștigat la repoziționarea bilei negre, după o revenire încântătoare, lucru pe care l-a mai reușit de altfel până la finalul meciului.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo