Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tokyo 2020 | Românii de la tenis de masă și-au aflat adversarii de la Tokyo! Misiune infernală la dublu mixt

Nicu Savin

Publicat 22/07/2021 la 11:54 GMT+3

Tokyo 2020 | Astăzi s-au stabilit tablourile de concurs din competiția olimpică de tenis de masă, iar sorții nu au fost deloc blânzi cu sportivii români.

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs

Credit imagine: Eurosport

Tenisul de masă românesc este reprezentat la Tokyo de 4 sportivi: Ovidiu Ionescu, Eliza Samara, Bernadette Szocs și Daniela Dodean Monteiro. Românii vor participa în probele de simplu (masculin și feminin), în proba pe echipe la feminin și în proba de dublu mixt.
Cea mai mare speranță la o medalie venea de la dublu-mixt, unde vom fi reprezentați de perechea Ovidiu Ionescu / Bernadette Szocs. Așteptările la o medalie în această probă erau legate în primul rând de faptul că drumul până la aceasta e cel mai scurt, doar 16 perechi fiind implicate. În plus Ionescu și Szocs au luat argintul la această probă la Campionatul European din 2019, desfășurat la Minsk.
  • Honduras - România, primul meci al tricolorilor la Jocurile Olimpice după 57 de ani, e LIVE VIDEO aici, de la ora 14:00.
Șansele românilor au scăzut însă consederabil în urma tragerii la sorți de astăzi. Aceștia vor juca în optimi cu perechea slovacă formată din Barbora Blazova și Lubomir Pistej. Partida va începe la ora 9:45 (ora României).
Dacă adversarii din primul meci nu sunt de speriat, în sferturi lucrurile se complică, pentru că ai noștri vor da cel mai probabil peste pereceha chineză Xu Xin / Liu Shiwen, care e principala favorită a competiției. Chinezii se vor confrunta în primul meci tot cu o pereche asiatică, Wang Zhen / Zhang Mo, dar care reprezintă Canada.

Tokyo 2020 | Românii și-au aflat adversarii la tenis de masă

În proba de simplu masculin, Ovidiu Ionescu îl va întâlni pe Xin Chris Yan, un asiatic de 32 de ani care reprezintă Australia. La feminin, cele 2 reprezentante ale României, Bernadette Szocs și Eliza Samara, vor intra în concurs în faza 16-imilor, astfel că își vor afla adversarele pe parcurs.
În proba de echipe feminin, România va juca în primul tur contra Egiptului, iar dacă va trece mai departe va juca în sferturile de finală cu Hon Kong sau Brazilia. Meciul cu reprezentativa africană va avea loc pe 1 august și pare unul la îndemână pentru România, mai ales că egiptencele nu au în echipă nicio jucătoare naturalizată.
Competițiile de tenis de masă de la Tokyo vor începe pe 24 iulie, cu meciurile din din runda preliminară a probelor de simplu (masculin și feminin). Tot pe 24 iulie vor avea loc și partidele din primul tur de la dublu mixt. De altfel, primele medalii din tenisul de masă se vor acorda în această probă, pe 26 iulie.
Meciurile pentru medalii în probele de simplu vor avea loc pe 29 iulie (feminin) și 30 iulie (masculin), iar în probele pe echipe medaliile se vor decerna pe 5 august (feminin) și 6 august (masculin).
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo