ATP a luat atitudine după ce Grigor Dimitrov și Borna Coric au anunțat că testele lor pentru coronavirus au ieșit pozitive. Oficialii s-au arătat dezamăgiți de deznodământul turneului organizat de Novak Djokovic la Zadar. Prima etapă a competiției, care s-a desfășurat la Belgrad, de asemenea a fost subiectul momentului în sport privind măsurile inexistente de distanțare socială.
ATP le urează jucătorilor și membrilor staff-ului care au fost testați pozitiv cu coronavirus însănătoșire grabnică după ce au fost implicați la evenimentul demonstrativ, Adria Tour. ATP continuă să pună pe primul loc distanțarea socială, sănătatea și siguranța pentru a evita orice risc de răspândire a virusului. Planul nostru este de a începe sezonul ATP de pe 14 august. Am făcut mai multe planuri și vrem să ajustăm măsurile de precauție pentru a micșora la maximum riscurile privind reluarea turneelor. Vrem să prioritizăm sănătatea tutror celor implicați – comunicatul ATP

Circuitul ATP se va relua pe 14 august

Tenis
OFICIAL | Simona Halep ratează turneul demonstrativ din Dubai! Organizatorii au anunțat echipele
06/11/2022 LA 15:31
Circuitul profesionist masculin de tenis (ATP) se va relua pe 14 august la Washington, iar turneul de Grand Slam de la Roland Garros se va desfăşura între 27 septembrie şi 11 octombrie, potrivit noului calendar oficializat miercurea trecută de ATP. După turneul ATP 500 de la Washington vor avea loc Masters 1000 de la Cincinnati şi turneul de Mare Şlem de la US Open, ambele la New York. Turneul ATP 250 de la Kitzbuhel (Austria) a fost reprogramat şi va avea loc când la US Open se dispută a doua săptămână a întrecerii.
Astfel, la Kitzbuhel nu vor participa jucători din Top 10 cu excepţia celor care au fost deja eliminaţi la US Open. Roland Garros, reprogramat iniţial începând cu 20 septembrie, a fost amânat cu încă o săptămână, pentru a permite desfăşurarea turneelor Masters 1000 de la Madrid (din 13 septembrie) şi Roma (20 septembrie). Spre deosebire de US Open, în cazul Roland Garros vor exista calificări.

Adria Tour, focar de infecție cu coronavirus

Grigor Dimitrov este cel mai bine clasat jucător din ATP (locul 19) care a anunțat că s-a infectat cu COVID-19. Din câte se pare, bulgarul nu s-a simţit bine, având probabil simptome, iar duminică i s-a confirmat că are coronavirus. El a fost până de curând în SUA, unde a petrecut perioada de izolare aferentă pandemiei, pentru ca apoi să meargă la Monaco. La Monte Carlo s-a testat pentru coronavirus, iar rezultatul a sosit abia ieri.
"Vreau să îi anunţ pe fanii mei că am fost testat pozitiv la COVID-19. Vreau pe această cale să îi sfătuiesc pe toţi cei care au intrat în contact cu mine în ultimele zile să se testeze şi să ia toate măsurile de precauţie. M-am întors acasă şi mă recuperez. Vă mulţumesc pentru suportul vostru şi vă doresc să fiţi sănătoşi", a scris Dimitrov pe Twitter.După ce Grigor Dimitrov a anunțat că a fost depistat pozitiv cu coronavirus, fostul său adversar de la turneu, Borna Coric a informat că și el are COVID-19.
Rolex Paris Masters
Carlos Alcaraz e în sferturile Mastersului de la Paris! Victorie facilă în fața lui Grigor Dimitrov
03/11/2022 LA 15:01
Tenis
Nicholas David Ionel, victoria carierei la Saint-Tropez! A învins un fost ocupant al locului 8 ATP
13/10/2022 LA 11:29