Jucătoarea din America a evoluat în prima ei finală de Grand Slam, dar nu a reușit să se impună în fața lui Barty. Deși a condus cu 5-1 în al doilea set și a avut șansa de a duce meciul în decisiv, Collins a cedat și a pierdut cu 7-6, pentru ca Barty să scrie istorie pentru Australia.
Chiar dacă a pierdut finala de la Australian Open, Collins va intra în premieră în top 10 WTA.
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50
CITEȘTE ȘI:

Collins, mulțumită de parcursul său la Australian Open

Cu toate acestea, în ciuda dezamăgirii sale evidente, Collins a menționat faptul că nu poate contesta rezultatul, fiind de părere că Barty a meritat din plin să câștige primul Grand Slam al anului.
"Pentru început, cred că îi datorez multe felicitări lui Ash pentru două săptămâni fenomenale, dar și câțiva ani fantastici. Te admir cu adevărat pentru jucătoarea care ești, pentru varietatea jocului tău și sper să îmi adaug și eu o parte din el. Nu am fi fost aici fără toți acești oameni minunați, care au organizat acest turneu, este unul dintre evenimentele mele preferate la care particip și sunt recunoscătoare pentru asta. Am avut câteva probleme medicale la începutul turneului și nu credeam că voi ajunge până aici. Staff-ul medical și-a făcut treaba foarte bine, a fost incredibil. Am foarte multă lume cărora vreau să le aduc mulțumiri.

Danielle Collins, joc de atac încântător în setul doi cu Ash Barty. Iese perfect din încurcătură

Este un vis de-al meu din copilărie, cred că acesta este Grand Slam-ul preferat al celor mai mulți jucători din circuit", a spus Collins, după finala pierdută cu Barty.
Danielle Collins va intra pentru prima dată în top 10 WTA, începând cu săptămâna viitoare, ca urmare a parcursului de la Australian Open, care a reprezentat cea mai bună performanță din cariera ei.
Este al treilea titlu de Grand Slam pentru Ashleigh Barty, care s-a mai impus la Roland Garros 2019 și la Wimbledon 2021.
Ea va încasa 3,2 milioane de dolari și 2000 de puncte în clasamentul WTA, acolo unde este lider detașat. Collins a condus cu 5-1 în al doilea set, dar jucătoarea din Australia a revenit și s-a impus.
Trofeul i-a fost înmânat chiar de Evonne Goolagong Cawley, ultima câștigătoare de Grand Slam din Australia, înainte de Ashleigh Barty.
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21