La 35 de ani și 241 de zile, Nadal este al patrulea ca vârstă care a câștigat un turneu de Grand Slam , după Ken Rosewall, Mal Anderson și Roger Federer.
Deși a fost condus cu 2-0, spaniolul a reușit să întoarcă meciul în favoarea sa și să se impună după 5 ore și 25 de minute, devenind jucătorul cu cele mai multe Grand Slam-uri câștigate, 21, depășindu-i pe Novak Djokovic și Roger Federer.
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50

Daniil Medvedev: "Cred că soția mea a spart televizorul"

Rusul Daniil Medvedev a condus cu 2-0 în finala de la Australian Open, dar a pierdut duelul cu Rafael Nadal, însă a apreciat superioritatea spaniolului, care a făcut un meci epic: "E greu de vorbit după ce am jucat 5 ore și ceva, dar totuși am pierdut. Am încercat doar să joc tenis. L-am întrebat pe Rafa după meci dacă e obosit, e incredibil ce a făcut, și-a ridicat nivelul după două seturi și a câștigat cel de-al 21-lea trofeu de Mare Slam.
Cred că nu a obosit deloc, e un campion incredibil, rivalitatea noastră nu se termină aici, felicitări echipei tale și ție pentru ce ai realizat!
Le mulțumesc celor doi tipi de la mine din boxă, acum vom împărți aceste momente grele. Cred că soția mea a spart televizorul pentru că se afla de obicei în acea boxă. Le mulțumesc tuturor oamenilor din jurul meu, echipei mele, părinților mei, surorii mele pentru suportul acordat, data viitoare voi încerca să fiu mai bun", a spus rusul, după meci.

Daniil Medvedev, discurs de mare jucător după finala pierdută: "Rafa, ești un campion incredibil"

CITEȘTE ȘI:
Nadal, 35 de ani, a obţinut al doilea său triumf la Australian Open după cel din 2009, după ce a revenit de la 0-2 la seturi şi s-a impus cu 3-2 în urma a cinci ore şi 25 minute de luptă susţinută.

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

Campionul spaniol a câştigat în acelaşi timp al 90-lea său titlu ATP şi i-a devansat în ierarhia jucătorilor cu cele mai multe trofee de Grand Slam pe elveţianul Roger Federer şi sârbul Novak Djokovic, ambii cu câte 20 de succes.
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21