Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tenisul are un nou "Big 3". Un fost mare campion, verdict clar după Australian Open 2024

Cristian Mihală

Publicat 29/01/2024 la 14:28 GMT+2

Paul McNamee, cvadruplu campion de Grand Slam la dublu, e convins că tenisul are, odată cu finala Australian Open 2024, un nou "Big 3" la care să se raporteze. Jannik Sinner a demonstrat că e capabil să se lupte de la egal la egal cu Djokovic şi Alcaraz pentru orice mare trofeu pus în joc.

Sinner in conferenza

Credit imagine: Eurosport

După ce cea mai înfloriotare eră din istoria tenisului a apus, odată cu retragerea lui Roger Federer şi accidentările repetate ale lui Rafael Nadal, vom avea o nouă perioadă guvernată de un "Big 3". Elementul comun rămâne Novak Djokovic, marelui campion sârb alăturându-i-se doi jucători din noua generaţie: Alcaraz şi Sinner.
Carlitos şi-a dat examenul maturităţii încă de la 18 ani, când a cucerit primul Grand Slam al carierei şi a devenit cel mai tânăr jucător din istorie ocupant al locului 1 ATP (între timp a mai câştigat şi Wimbledonul), iar acum a venit vremea ca Sinner să îşi anunţe dominaţia în sportul alb. Cel puţin asta crede Paul McNamee, învingător la Australian Open 2024 în două rânduri, la dublu (1979 şi 1983).

Sinner, "oficial" membru al "Big 3" după succesul de la Australian Open

Fostul mare jucător de la antipozi e convins că Sinner doar a "spart gheaţa", odată cu titlul de la Melbourne, în anii următori el, Djokovic şi Alcaraz urmând să îşi împartă titlurile de Grand Slam.
"Cu victoria de azi (n.r. de duminică), Sinner devine "oficial" membru al "Big 3", alături de Djokovic şi Alcaraz. Jannik merită toate felicitările, ca şi echipa lui, împreună vor câştiga multe alte Grand Slamuri.
Jos pălăria şi în faţa lui Daniil Medvedev, care a luptat incredibil pe toată durata turneului. A stat pe teren peste 24 de ore, record la Australian Open (n.r. în fapt este record pentru orice turneu de Grand Slam, rusul depăşind timpul petrecut de Alcaraz, la US Open, în 2023).Ce finală am avut, ce turneu am avut", a opinia Paul McNamee, citat de TennisUpToDate.
Odată cu succesul lui Sinner de la Australian Open, diferenţa în clasament între primii 4 jucători ai lumii s-a comprimat la doar 1500 de puncte. Djokovic este pentru moment favorit să îşi apere poziţia de lider, dar Sinner vine tare din spate şi pare a fi singurul cu şanse reale să îl depăşească pe sârb până după Roland Garros 2024.
În urmă cu 5 luni, Sinner nu câștigase vreun trofeu mai valoros de ATP 500. Între timp, și-a trecut în palmares două titluri ATP 1000, a câștigat Cupa Davis și s-a impus în primul său Grand Slam.
Sinner a câștigat 10 din ultimele 11 partide cu jucători de top 10 ATP. Doar Djokovic, la Turneul Campionilor, a reușit să îl învingă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo