Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wilander, vrăjit de Sinner: "Nu cred că am văzut aşa ceva la un jucător de 22 de ani. Voi ţine minte toată viaţa"

Cristian Mihală

Publicat 29/01/2024 la 11:37 GMT+2

Mats Wilander şi Rod Laver au vorbit la superlativ despre performanţa lui Jannik Sinner, care, la 22 de ani a câştigat primul său Grand Slam. Marele campion suedez a rămas uluit de modul în care italianul şi-a păstrat calmul în finala cu Medvedev, de ieri, deşi a fost condus cu 2-0 la seturi.

Jannik Sinner, topul celor mai frumoase puncte de la Australian Open 2024

Jannik Sinner şi-a trecut în palmares primul Grand Slam al carierei, devenind primul italian din istorie care câştigă un turneu major pe hard. Performanţa e cu atât mai impresionantă cu cât elevul lui Cahill are doar 22 de ani, el fiind cel mai tânăr jucător care triumfă la Melbourne de la inegalabilul Novak Djokovic, în 2008.
Câştigător a 7 Grand Slamuri în carieră, primul la Roland Garros 1982, când avea doar 18 ani, Wilander a rămas impresionat de forţa mentală a lui Jannik şi de capacitatea acestuia de a rămâne conectat la meci, deşi Medvedev a condus cu 6-3, 6-3. Când un jucător evoluează atât de bine în primele două seturi într-o finală de Grand Slam e aproape imposibil să nu ai o cădere la nivel mental, dar Sinner a arătat că stă excepţional din acest punct de vedere.
"M-au impresionat multe lucruri la succesul lui Jannik Sinner de la Melbourne, dar ceea ce îmi voi aminti mereu, mai presus de toate este că nu a intrat niciodată în panică. Acest lucru este incredibil pentru un tânăr jucător care evolua în prima sa finală de Grand Slam și care s-a trezit rapid condus cu două seturi la zero. Nu sunt sigur că am văzut vreodată o asemenea tărie mentală la un tip de 22 de ani. Respect maxim", a scris Wilander în editorialul de azi din L'Equipe.

Rod Laver pariază pe Sinner: "E sortit multor altor lucruri măreţe"

Nu doar Mats a fost uluit de prestaţia magică a lui Sinner. Rod Laver, legenda tenisului australian care a făcut Career Slam în două rânduri (1962 şi 1969), e convins că trofeul de la Melbourne va fi primul dintr-o vitrină impresionantă pentru italianul de 22 de ani.
"Tenisul italian este pe mâini bune. Jannik Sinner i-a învins pe cei mai buni pentru a câștiga primul său turneu major. Cu jocul complet și tinerețea lui, este sortit multor altor lucruri măreţe.
Ghinion pentru Daniil, o înfrângere sfâșietoare după atâta muncă în aceste două săptămâni. Mulțumesc pentru acest tenis grozav", a fost reacţia marelui Rod Laver, conform WeLoveTennis.
Învingător în 10 din ultimele 11 partide contra adversarilor de top 10 ATP, Sinner e al treilea jucător din istorie care trece de jucători de top 5 ATP în sferturi, semifinale şi finală de Grand Slam (Rublev, Djokovic şi Medvedev). Doar Federer (US Open 2007) şi Djokovic (Australian Open 2021) au mai reuşit aşa ceva.
Odată cu succesul lui Sinner de la Australian Open, diferenţa în clasament între jucătorii din "Big 4" s-a comprimat la doar 1500 de puncte. Djokovic este pentru moment favorit să îşi apere poziţia de lider, dar Sinner vine tare din spate şi pare a fi singurul cu şanse reale să îl depăşească pe sârb până după Roland Garros 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo