Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barty-Collins, cea mai urmărită finală feminină, în Australia, din toate timpurile!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 31/01/2022 la 16:54 GMT+2

Ashleigh Barty a stabilit noi recorduri de audiență. Jucătoarea de la Antipozi are acum un nou obiectiv: să câștige US Open pentru a triumfa la toate turneele de Mare Slam

Ashleigh Barty

Credit imagine: AFP

De MARIAN URSESCU
Australia a stat cu sufletul la gură la marea finală feminină de la Australian Open. Favorita Ashleigh Barty (25 de ani) a învins-o pe Danielle Collins cu 6-3, 7-6 (2), devenind prima jucătoare din Australia care câștigă titlul la simplu, de la Chris O'Neil în 1978.
Rod Laver Arena a fost plină, dar cei mai mulți ochi au privit-o pe Ash din fața televizoarelor. Postul de televiziune Channel Nine, care a transmis în direct evenimentul, a raportat cifre de audiențe record. Vârful a fost de 4,2 milioane de privitori, iar media de 3,6 milioane. Asta face ca finala din 2022 să fie cea mai urmărită de când a început măsurarea evenimentelor TV, în 1999.
Și finala de dublu masculin, în care au fost angrenați patru jucători australieni, a avut o audiență record, ajungând la o medie de 3,15 milioane privitori.

"US Open trebuie să schimbe mingea de joc!"

Pentru a mulțumi pentru succesul său, Tennis Australia a anunțat că va oferi 10.000 de ore gratuite pe terenurile sale celor care doresc să joace tenis.
Ashleigh Barty a devenit a doua jucătoare activă, din circuit, după Serena Williams, care a câștigat titluri de Mare Slam pe trei suprafețe diferite: Roland Garros (2019), Wimbledon (2021) și Australian Open (2022).
"Sunt foarte mândră să fac parte dintr-un grup atât de select. Încă mai am multe de învățat pentru a mă perfecționa și pentru a deveni din ce în ce mai bun", a declarat Ashleigh Barty.
Deși australianca și-ar dori să triumfe și la Australian Open, pentru a-și trece în palmares toate titlurile de Mare Slam, antrenorul Craig Tyzzer nu se așteaptă ca eleva sa să finalizeze Marele Slam. "US Open trebuie să schimbe mingea pentru fete. Este o minge groaznică pentru cineva ca Ash. Dacă păstrează acea minge, nimeni ca Ash nu va câștiga acel turneu", a declarat Tyzzer.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo