Craig Tiley, directorul Australian Open, a ieșit pentru puțin timp din lumina reflectoarelor, după scandalul în care a fost implicat Novak Djokovic la începutul acestui an. După câteva zile, Tiely a oferit un interviu pentru ABC și este convins că sârbul nu va da în judecată Tennis Australia, după ce numărul 1 mondial nu a putut participa la primul turneu de Grand Slam din acest an.
În ultimele zile, au apărut mai multe informații potrivit cărora sârbul va da în judecată forul australian, dar Tiley crede că aceste știri sunt nefondate:
"Nu! Vor fi multe știri despre multe lucruri, dar acum ne aflăm într-o poziție în care suntem preocupați de organizarea unui turneu în acest moment și vom continua să oferim oamenilor un eveniment grozav", a declarat Tiley pentru postul de televiziune australian ABC.
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07

Craig Tiley crede că Novak Djokovic va participa la Australian Open 2023

Directorul Australian Open a fost întrebat și despre o eventuală participare a lui Djokovic la ediția din 2023 de la Melbourne, iar el a declarat că se așteaptă ca acesta să participe anul viitor, mai ales că este numărul 1 mondial și iubește turneul de la Melbourne:
"Evident! El a ratat ediția din acest an, dar cu siguranță aceasta va fi intenția sa. Până la urmă, el este numărul 1 mondial și iubește cu adevărat Australian Open", a mai spus Craig Tiley.
https://i.eurosport.com/2021/02/21/2999887.jpg
Din punctul de vedere al lui Craig Tiley, situația în care s-a aflat Novak Djokovic a fost cauzată de către apariția noii variante de Covid-19 și a dat vina pe comunicarea precară cu guvernul federal din Australia, care a dus la interzicerea lui Novak Djokovic de a intra în Australia:
"A fost un mediu plin de provocări. Este important de știut că mereu am încercat să facem lucrul corect. Eram la începutul variantei Omicron și în mod constant căutam ca lucrurile să fie clare. Dar au fost foarte multe informații complexe și contradictorii cu informațiile inițiale, iar lucrurile au continuat în acest mod. Aceste probleme de comunicare nu definesc comunicarea pe care am avut-o pentru a organiza acest eveniment", a mai spus Tiley.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Australian Open
Novak Djokovic, pregătit să rupă tăcerea: "Vă voi spune ce s-a întâmplat în Australia în curând"
03/02/2022 LA 12:18
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50