Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

ATP tace mâlc în cazul Djokovic! Un jucător important a distrus forul care conduce tenisul masculin

Nicu Savin

Publicat 09/01/2022 la 20:58 GMT+2

ATP nu a avut nici o reacție oficială cu privire la situația lui Novak Djokovic, care va afla în curând dacă va avea sau nu dreptul să joace la Australian Open. Lipsa de reacție a forului care conduce destinele tenisului masculin a fost taxată dur de Vasek Pospisil, tenismen care conduce, alături de Djokovic, Asociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști (AFPA).

Novak Djokovic and Vasek Pospisil

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic se confruntă cu o situație incredibilă în Australia, acolo unde a călătorit pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului. Viza i-a fost însă anulată, pentru că nu este vaccinat și nu a prezentat suficiente dovezi că ar avea dreptul să nu se imunizeze, în ciuda unei dispense medicale pe care a primit-o înainte să zboare la Melbourne.
Sârbul va afla în câteva ore dacă va avea sau nu dreptul să rămână în Australia, în urma unui proces care va fi televizat (va începe luni, la ora 1:00 a României), iar suspansul crește pe măsură ce se apropie momentul.
Situația prezintă un mare interes la nivel internațional și aproape toată lumea implicată în tenis și nu numai are o părere, mai puțin reprezentanții ATP. Șefii forului care deține frâiele tenisului masculin preferă, probabil, să aștepte o decizie finală înainte de a se pronunța cu privire la acest subiect, dar tăcerea acestora a fost aspru criticată de Vasek Pospisil, canadianul care conduce, alături de Novak Djokovic, Asociația Jucătorilor de Tenis Profesioniști (AFPA).
"Indiferent de cum vedeți situația din Australia a lui Novak și a altor jucători de tenis, observați tăcerea ATP. Nici măcar o simplă declarație după 4 zile tensionate. Au arătat deja în repetate rânduri că nu le pasă de jucătorii de tenis, iar acum demonstrează și o lipsă totală de leadership atunci când se confruntă cu probleme reale", a scris Pospisil pe contul personal de Twitter.
Citește și:

Djokovic are șanse mici de izbândă, susțin autoritățile australiene

Guvernul australian a subliniat, duminică, că liderul mondial al tenisului Novak Djokovic "nu este vaccinat împotriva Covid-19" și consideră că bătălia sa juridică pentru a rămâne în Australia este sortită eșecului, în ajunul analizării recursului său.
Într-un raport de concluzii de 13 pagini, publicate duminică, înaintea audierii de luni dimineață, avocații guvernului australian scot în evidență faptul că tenismanul sârb nu "este vaccinat".
În cadrul unei audieri publice prevăzută pentru luni dimineață, la ora locală 10:00 (01:00 ora României), judecătorul federal Anthony Kelly trebuie să examineze recursul liderului mondial, care a făcut călătoria pentru a participa la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al sezonului, care debutează pe 17 ianuarie.
Conform concluziilor avocaților guvernului australian, persoanele nevaccinate prezintă mai multe riscuri de a infecta alte persoane și deci de a îngreuna sistemul de sănătate. Totodată, avocații consultați de ministrul de Interne, Karen Andrews, resping totodată argumentul conform căruia Djokovic nu a fost tratat de manieră echitabilă la sosirea în Australia.
Conform acestora, jucătorul sârb a avut tot timpul necesar să explice cazul său ofițerului de imigrare de la aeroportul din Melbourne și a avut posibilitatea să-și contacteze avocații, contrar afirmațiilor sale. "Această cerere de viză trebuie refuzată", susțin avocații executivului australian, citați de Agerpres.
În schimb, avocații liderului mondial arată că Djokovic beneficiază de o scutire de vaccinare împotriva Covid-19 întrucât a contractat virusul în luna decembrie, conform document depus sâmbătă la tribunal.
"Data primului test Covid PCR pozitiv a fost înregistrată pe 16 decembrie 2021", au declarat aceștia într-un document depus la tribunalul federal, în încercarea de a anula respingerea vizei sale de intrare în Australia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo